Menu
RSS

Rusya Büyükelçisi Ankara’da Silahlı Suikasta Uğradı

Rusya Büyükelçisi Ankara’da Silahlı Suikasta Uğradı

Andrey Gennadiyeviç Karlov Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Olay sonrası saldırgan ve vurduğu büyükelçi Karlov içeride kaldı. Özel Harekat polislerinin yaptığı operasyonda 15-20 el silah sesi duyuldu ve çatışma yaşandı.

Yaklaşık 25 dakika sonra silah sesleri kesildi ve operasyon tamamlandı. Operasdan sonra saldırgan ölü olarak ele geçirildi.

Saldırganın vurularak öldürüldüğü belirtiliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay yerine geldi ve Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne girdi. Saldırganın Türkçe konuştuğu ve 'Ben buradan sağ çıkmayacağım, bana yaklaşmayın' diye bağırdığı belirtiliyor.

Saldırı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti.

Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen Rus Büyükelçi Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda büyükelçi dışında 3 kişi yaralandı.

Halep'le İlgili Şeyler Söyledi

Rus büyükelçiliğinin düzenlediği bir fotoğraf sergisi vardı. Konuşma sırası büyükelçiye geldiğinde bizim koruma olduğunu düşündüğümüz, siyah takım elbiseli bir adam büyükelçinin arkasında duruyordu. Bir anda havaya ateş açtı. Ardından büyükelçi  Andrey Karlov'u vurdu.

Saldırgan daha çok Halep'le ilgili şeyler söyledi. Sonra insanların dışarı çıkmasını istedi. İnsanlar dışarı çıkarken birkaç el daha ateş etti büyükelçinin bedenine.

İnsanlar Kaçarken Büyükelçiye Birkaç El Daha Ateş Açtı

Sanırım o esnada bir mermide davetlilerden birinin ayağına geldi. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin güvenlikleri bir polis kimliği göstererek girdiğini söyledi. İçeride yaklaşık 100 kişi vardı davetli olarak tamamını boşalttı. İnsanlar kaçarken büyükelçiye birkaç el daha ateş etti.

İçeriden 10-15 El Silah Sesi Geldi

Özel Harekat ve polis ekipleri binanın çevresini çevirdi. 15-20 el silah sesi duyuldu. Çatışma yaşandığı belirtiliyor.

Bu arada hurriyet'in haberine göre Rus yetkililer saldırıyı radikal İslamcı teröristlerin gerçekleştirdiğini belirtti.

Bakan Soylu Olay Yerine Gitti

Büyükelçiye silahlı saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay yerine gitti.

yukarı çık
0
Paylaşım