Menu
RSS

Ortaköy'de Terör Saldırısı: 39 Ölü, 40 Yaralı

Ortaköy'de Terör Saldırısı: 39 Ölü, 40 Yaralı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ortaköy'deki bir gece kulübünde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 39 kişinin yaşamını yitirdiğini, 40 kişinin de yaralı olduğunu bildirdi.

İstanbul Valisi Şahin: "Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız var hastanelerde..."Beşiktaş'ta ünlü bir gece kulübünde silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırganın olayın ardından gece kulübünün içerisinde saklandığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Beşiktaş'ta ünlü bir gece kulübünde yılbaşı eğlencesinin yaşandığı sırada silahlı saldırı gerçekleşti.

Uzun namlulu silahla gece kulübüne gelen bir saldırgan ateş açmaya başladı. İlk gelen bilgilere göre, olayda yaralananların olduğu öğrenilirken, silahlı saldırganın da olayın ardından gece kulübünün tuvaletine saklandığı iddia edildi. Gece kulübüne sevk edilen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye taşırken, polis de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Noel Baba Kılığında Girdi

Gece kulübüne noel baba kılığında giren teröristin görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı. İlk belirlemelere göre 1 polisin, 1 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralanın olduğu saldırıyı otomatik silah taşıyan noel baba kılığına girmiş 2 terörist gerçekleştirdi. Gece kulübünde o sırada 700 - 800 kişi bulunuyordu. Bazı tanıklar teröristin arapça konuştuğunu söyledi.

"Herkesi Taradılar"

Ortaköy'de gece kulübünde yaşanan terör saldırısında yaralananlar çevre hastanelere sevk ediliyor. Şişli Hamidiye Şişli Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen bir yaralı, "Herkesi taradılar. 3-4 kişi taramalarla taradı. Sağ olan herkesin kafasına sıktılar içeride" diye konuştu.

Vali Şahin yaptığı açıklamada, terör saldırısında 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

yukarı çık
0
Paylaşım