Menu
RSS

Muratpaşa’dan 23 Nisan’da ‘Çocuk İstismarına’ Karşı Çığlık

Muratpaşa’dan 23 Nisan’da ‘Çocuk İstismarına’ Karşı Çığlık

Çocukların, ‘Çocuk İstismarına’ karşı sesi, 23 Nisan’da Muratpaşa’dan yükseldi. Muratpaşa’nın temsili Başkanı, ‘Çocuk İnceleme Birimi’ kurulmasını talimatını verirken, Çocuk Meclisi de; çocuk istismarına asla sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise ülkemizin içinde bulunduğu durumu değerlendirirken, “Ulusal egemenliğe düşmanlık ediyorsun canım kardeşim, böyle mutlu olamayız” dedi

23 Nisan’ın anlamı

Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına ‘Çocuk istismarına’ karşı tepkiler damga vurdu. Muratpaşa Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törende çocuklar, İstiklal Marşı ve Andımızı okudu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Çocuklar, sadece bu gün sevinsin, tören yapılsın diye verilmiş bir bayram değil 23 Nisan. Çocuklarımıza kafa yoralım, onları nasıl mutlu ederiz, ülkemizi nasıl geleceğe taşırız diye ortaya konulmuş bayramdır 23 Nisan. Atatürk başta olmak üzere bütün aydınlanma önderlerimizi saygı ve sonsuz minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Ulusal egemenliğe düşmanlık edilmesin

‘Yaşasın 23 Nisan, yaşasın Türkiye’nin aydın, sevgi dolu geleceği çocuklarımız, özgür dayanışmamız’ diyen Başkan Uysal, şöyle devam etti; “Birileri diyor ki; ulusal egemenlik yoktu, biz getirdik. Halkın iradesi tahakkuk etti. Hadi oradan sende hadi oradan. Her gün yargının alanını, insanların özgür iradelerini beyan etmelerini, halkın haber alma hakkını daraltıyorsun.

Tek ses, tek tip toplum üretmek için her türlü çabayı gösteriyorsun. Ülkede kaos yaratıyorsun, insanları korkudan toplanamaz, iradelerini beyan edemez hale getiriyorsun, ulusal egemenliğe düşmanlık ediyorsun canım kardeşim, aynı geminin güvertesindeyiz böyle mutlu olamayız.”

23 Nisan Başkanı, ‘Çocuk Birimi’ istedi

‘Gözünüz arkanızda kalmasın’ diyerek koltuğu Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’dan devralan Rıfat Sönmez, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Emin Sözen’e, ‘Çocuk İnceleme Birimi’ kurulması talimatını verdi. Başkan Yardımcıları Defne Aydın, Defne Kurnaz ve Kaya Kayalıoğlu ile birlikte Muratpaşa Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Rıfat Sönmez; “Çocuklar zor bir dönemden geçiyor. Kötü alışkanlıklara başlıyor, kötü muamelelere maruz kalıyor.

Bunun önlenmesi lazım. Çocukların kötü muamelelerden korunması için Çocuk İnceleme Birimi kurulmasını istiyorum. Başkanlığım süresince, Muratpaşa’da; altta kalanın canı çıkmayacak, komşularım” dedi. Temsili Başkan Yardımcısı Kaya Kayalıoğlu’nun, ‘Çikolata evi yapılmasını’ talep etmesi tüm katılımcıların yüzünü güldürdü.

Çocuk Meclisi’nden ‘İstismara’ sert tepki

Muratpaşa’da ki okulların öğrencilerinin oluşturduğu Çocuk Meclisi; haksızlığa uğrayan çocukların anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da takip ettiği ve Ekin Su Gökmen adlı öğrencinin başkanlığını yaptığı Çocuk Meclisi’nde, çocuk istismarına yönelik olarak sert tepki gösterildi.

Çocuklar; “Yeryüzündeki en temiz ve saf varlık, çocuk bedeni ve ruhudur. Bunu kirletenler en ağız ceza ile cezalandırılmalıdır. 1 kere yapılması ile 1000 kere yapılması arasında bir fark yoktur. Buna karşı asla sessiz kalmamalıyız” dedi. Çocuklar, çevre sorunları başta olmak üzere duyarlı oldukları konular hakkında görüşlerini açıkladı.

Öğrencilerin gösteri ve şovları

Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde ayrıca; Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evleri ve Etüd Merkezleri korolarının, ‘Torunlara Şarkılar’ adlı mini konseri, Başar Koleji, Muratpaşa ve Konyaaltı Maarif Kolejleri ile Maarif Kid’in gösterileri, TED Antalya Koleji’nin ‘Atatürk Çocukları Korosu’ dinletisi ve Ramazan Savaş İlköğretim Okulu öğrencilerinin ritim şovu katılımcıların takdirini kazandı.

yukarı çık
0
Paylaşım