Menu
RSS

MHP Kepez Yeni Yönetimi Basınla Buluştu

MHP Kepez Yeni Yönetimi Basınla Buluştu

Mart 2017 tarihinde yapılan olağan kongrede seçilen MHP Kepez ilçe yönetimi basınla bir araya gelerek hem tanıtımlarını yaptılar hem de gündeme ilişkin konulara değindiler. MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, üçüncü dönem ilçe başkanlığına seçildi.

16 Nisan 2017’de yapılacak olan referandumu iyi değerlendirmek gerekir diyen Seyyar, neden evet dediklerini anlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasi çıkarlarını bir kenara bırakarak devletin bekası için evet dediğini söyleyen Seyyar, referandum konusunda özellikle tabandan gelen temel soruların üç tane olduğunu ve bunlara yanıtlarının şöyle olduğunu belirtti.

Seyyar; “Öncelikle ve altını kalın çizgilerle çizerek söylemek isterim ki 16 Nisan da rejim değişmiyor. Değişecek olan yalnızca hükümet sistemidir.

Yeni teklif ile anayasamızın ilk 4 maddesi ve Türklüğün anayasadaki yerinin tam garanti altına alınmasıyla birlikte Milli Üniter Devlet yapısının korunması sağlanmıştır.

Zira Cumhurbaşkanı Temel Hak Ve Özgürlükleri ilgilendiren konularda kararname çıkarma yetkisine sahip olmayacaktır. Yani bir sabah uyanacağız ve rejim değişmiş olacaktır sözleri asılsızdır, yalandır.

Diğer bir konu ise Cumhurbaşkanının Görev ve sorumluluklarının denetlenemeyeceği hususunda atılan iftiralardır.

Mevcut düzende Cumhurbaşkanının Sadece vatana ihanet suçu ile yargılanırken, yeni sistemde cumhurbaşkanın görevi ile ilgili yürüttüğü tüm sorumluluk alanlarında yargılanmasının önü açılmıştır.

Ayrıca yapmış olduğumuz saha çalışmalarında sıklıkla karşılaştığımız bir diğer soru da TBMM fesih W konuşudur.

Yeni yapılan düzenleme cumhurbaşkanına böyle bir yetki tanımıyor. Aksine yürütme ve yasama organı arasında bir denge kurarak sistemin sorun yaşadığı zamanlarda her iki seçimlerinde aynı zaman da yapılması sağlıyor.

Cumhurbaşkanı alacağı karar ile Cumhurbaşkanının bir dönemini de feshetmiş olmuyor.

Buda demek oluyor ki baştan sona millet iradesinin, hakim kılınacağı bir sistemde millet iradesinden kaçmanın artık kimseye bir fayda sağlamayacağı da anayasa ile garanti altına alınmış oluyor” dedi.

Ayrıca MHP’nin 8 Mart Cumartesi günü Kepez Arena’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımı ile yapacakları mitinge de tüm Antalyalıları davet etti.

yukarı çık
0
Paylaşım