Menu
RSS

Manavgatlı Gülsüm Nine 18 Gündür Kayıp

Manavgatlı Gülsüm Nine 18 Gündür Kayıp

Antalya’nın Manavgat İlçesi'nde evden çıkıp dönmeyen 88 yaşındaki Gülsüm Çınar'dan 18 gündür haber alınamıyor. Jandarma, AFAD ve AKUT'un yanı sıra çok sayıda ekibin karadan ve havadan arama çalışması yaptığı Gülsüm Çınar'ın yakınları ise gelecek iyi bir haber bekliyor.

Manavgat'a bağlı Evrenseki Mahallesi Yukarı Seki'de geçen 22 Haziran akşamı evden çıkan Gülsüm Çınar'dan haber alamayan çocukları ve yakınları Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan yardım istedi.

Aynı gece yapılan çalışmanın ardından jandarma, AFAD, AKUT, Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, İHH ve diğer ekipler ile iz takip köpeklerinin de aralarında bulunduğu 70 kişilik geniş katılımlı arama çalışması başlatıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterin de havadan destek verdiği ve Gülsüm Çınar'ın evi merkez alınarak yapılan aramalarda, ormanlık alanın içi, su yolları, dere yatakları, kuyular, tarla ve bahçeler didik didik arandı.

Ekiplerin 5 gün boyunca gerçekleştirdiği aramalardan herhangi bir sonuç elde edilemedi.

Çok Uzağa Gidemez

Aramaların en iyi şekilde yapıldığını söyleyen çocukları ve yakınları, sadece köy içindeki evler ve ahırların aranmadığını, buraların da aranması için dilekçe vereceklerini belirtti.

Havanın çok sıcak olduğunu aktaran yakınları, 88 yaşında ve bastonla yürüyen bir kadının birileri alıp götürmediyse çok uzağa gitmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Yakınları şimdi Manavgat ve çevre ilçelere astıkları afişlerle Gülsüm Çınar'ı arıyor.

Biz De Gelip Aramaya Başladık

Annesinin mahallenin diğer tarafından oturan kardeşinin yanında yaşadığını ve arada bir kendi evine geldiğini anlatan Ganime Eralp, olay gününü şöyle anlattı:

"Saat 12.30 gibi kız kardeşim Ayşe gelmiş ve 'Anne gidelim' demiş. Annem de 'Sen git kızım, ben gelirim' demiş. Saat 17.00'de bir daha gelmiş, annem yokmuş.

Saat 19.30 gibi diğer kız kardeşim gelmiş. Annemi bulamayınca aramaya başlamışlar. Manavgat'ta oturuyoruz, bize haber geldi. Biz de gelip aramaya başladık. Sürekli arandı ama bulunamadı."

Sabah Buraya, İkindi De Bize Gelirdi

Diğer kızı Ayşe Avcı, dağ, orman ve bahçelerin ekipler tarafından arandığını anlatırken, annesinin eşini kaybettiği 2 sene öncesine kadar kaybolduğu evde yaşadığını aktardı.

Sonrasında yanlarında kalmaya başlayan annesinin istediği zaman kendi evine geldiğini kaydeden Ayşe Avcı, "Bazen iki güne bir, bazen 10 güne bir gelirdi.

Her zaman bunu yapardı ama ikindide mutlaka eve gelirdi. Annem için bu evde babamın hatırası var. 'Kızım bana bakıyorsunuz, Allah razı olsun ama ben babanın ocağına gittiğimde daha bir cesaret geliyor' derdi.

Biz de bu nedenle çok fazla üstelemezdik. Sabah buraya, ikindide bize gelirdi" dedi.

Eşyalarını Burada Bırakmış

Annesinin yanından ayırmadığı eşyalarını kaybolduğu gün evde bıraktığını söyleyen Ayşe Avcı, "El işi ve paspas yapardı. Paspasını burada bırakmış. Anahtarını yanından hiç ayırmazdı, kanepenin örtüsünün altına koymuş.

Eski kadınlardan olduğundan cebinde daima küçük bir bıçak taşırdı, o bıçağını da şurada eğelemiş bırakmış. Sürekli yanında taşıdığı eşyalarını burada bırakmış gitmiş" diye konuştu.

5 Gün Arandı

Torunu Ömer Şeker de kalabalık bir ekibin 5 gün boyunca anneannesi Gülsüm Çınar'ı aradığını anlatırken, "5'nci gün sonunda aramalar sona erdi. Sonrasında bireysel aramalara başladık. Fotoğrafları hazırladık, bastırdık ve çeşitli yerlere astık" dedi.

Geçen sürede kendilerine bazı ihbarlar geldiğini de belirten Şeker, bunlardan bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım