Menu
RSS

İşten Atılan Mihriban: 'Ne Cemaat’in, Ne Saray’ın Doktoru Oldum'

İşten Atılan Mihriban: 'Ne Cemaat’in, Ne Saray’ın Doktoru Oldum'

672 sayılı KHK’yla birçok kamu görevlisi görevinden ihraç edilirken AKP’nin kamuda “muhalifleri temizleme” operasyonları da devam etmiş, birçok akademisyenin adı KHK listesinde yayımlanmıştı. Yayımlanan listede Mihriban’ın da ismi yer aldı.

Asistan hekim olarak çalıştığı hastaneden atılan Mihriban Yıldırım bir açıklama yaparak “Beyanımdır: Ne cemaatin, ne Saray’ın doktoru oldum. Bundan sonra da halkın doktoru olmaya devam edeceğim” dedi

Trabzon’da da KESK/SES ve TTB üyesi KTÜ’de asistan hekim olan Mihriban Yıldırım hakkında Cemaat’e üye olduğu bahanesiyle soruşturma açılmıştı.

Soruşturma süreci devam ederken Sendika.Org olarak söyleştiğimiz Mihriban “Tüm gerici cemaat ve tarikatların karşısında laiklik mücadelesini büyütecek; kadınlarla kadın gibi yaşayarak hayatımı sürdüreceğim. Bir hekim olarak bilimin yolunda yürümeye devam edeceğim” demişti.

672 sayılı KHK’yla birçok kamu görevlisi görevinden ihraç edilirken AKP’nin kamuda “muhalifleri temizleme” operasyonları da devam etmiş, birçok akademisyenin adı KHK listesinde yayımlanmış ve akademisyenler işten atılmıştı. Yayımlanan listede Mihriban’ın da ismi yer aldı.

Asistan hekim olarak çalıştığı hastaneden atılan Mihriban Yıldırım bir açıklama yaparak “Beyanımdır: Ne cemaatin, ne Saray’ın doktoru oldum. Bundan sonra da halkın doktoru olmaya devam edeceğim” dedi. “Benim payıma direniş düştü” diyen Mihriban’ın açıklaması şöyle:

“14 yıl boyunca tüm suçlara ortak olanlar halkın doktorlarına, akademisyenlerine, öğretmenlerine; eşitlik, özgürlük, laiklik, barış ve demokrasi mücadelesi yürütenlere hesap verecekler.

Birlikte çaldınız, yağmaladınız, talan ettiniz. Kandırılmadınız ortaktınız. Siz bu yolları beraber yürürken, biz sizin eski dostunuz yeni düşmanlarınıza karşı da size karşı da mücadele ediyorduk. Bugün uyanıp kandırıldık demedik.

Çünkü biz bilim, akıl ve vicdanı rehber alırız ; siz hoca efendileri, cemaatleri, tarikatları, sermayeyi. Biz karanlığın üstüne üstüne yürürüz siz olmayan düğmelerinizi de ilikleyip biat edersiniz.

Nasıl dün inşa ettiğiniz her türlü hırsızlığın, yolsuzluğun, gericiliğin karşısında eşitlik, özgürlük, laiklik, barış ve demokrasi mücadelesi verdiysek bugün kendi iktidar kavganız için dönüştürdüğünüz cadı avının karşısında da mücadele etmeye devam edeceğiz.

Beyanımdır: Ne cemaatin, ne sarayın doktoru oldum. Bundan sonra da sizin piyasalaştırarak halkı mecbur bıraktığınız cemaatlere, tarikatlara, gericiliğe, paralı sağlık politikalarınıza karşı halkın doktoru olmaya, Dr. Che’nin yolunda yürümeye devam edeceğim. Benim payıma direniş düştü, sizin payınıza hesap vermek.

Haydi siz hesabınızı verin bakalım nereden başlayacaksınız”

Sendika.Org

yukarı çık
0
Paylaşım