Menu
RSS

Hisarçandır’daki Mermer Ocakları Meclis Gündeminde

Hisarçandır’daki Mermer Ocakları Meclis Gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Antalya Hisarçandır Ekizce Yaylası’nda çalışma izni verilen mermer ocaklarının bölgede koruma altındaki sedir ağaçları ve endemik bitki Paenoia Kesronensis (şakayık) ile doğal bitki örtüsü, canlılar, yer altı ve yer üstü sularında oluşturduğu tahribatları Başbakan’a sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde Hisarçandır bölgesinde faaliyet gösteren mermer ocağı nedeniyle kesilen ağaç sayısını ve çevreye verilen zararların boyutlarını ve verilen zarar nedeniyle firmaya yapılan herhangi bir yasal işlem olup olmadığını öğrenmek isteyen CHP’li Kara, Hisarçandır’da mermer ocağı dışında faaliyet gösteren taş, kum ve maden ocaklarını da sordu.

Antalya ili genelinde faaliyet gösteren maden, mermer, taş ve kum ocaklarının ilçelere göre dağılımı ile 2002-2016 yılları arasında Antalya için izin verilen ocakların sayısını da soran Dr. Niyazi Nefi Kara, faaliyet gösteren bu ocakların çevreye verdikleri zararlar hakkında yapılan yasal işlemleri de öğrenmek istedi.

yukarı çık
0
Paylaşım