Menu
RSS

CHP’li Nefi Kara’dan ‘Beyin Cerrahisi ve Siyaset’

CHP’li Nefi Kara’dan ‘Beyin Cerrahisi ve Siyaset’

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Türk Nöroşirürji Derneği 30. Bilimsel Kongresine katıldı. Kongrenin açılışında "Beyin Cerrahisi ve Siyaset" konulu bir konuşma yapan Kara, tıbbın da siyaset gibi bir sosyal bir bilim olduğunu söyledi.

Neden siyasete girdiğini anlattığı konuşmasında, fakülte yıllarında öğrenci hareketlerinin içerisinde aktif görevler aldığından ve öğrenci hakları ve ifade özgürlüğü için mücadele verdiğinden bahsetti.

Cerrahların amacının insanların çektikleri acı ve ağrılara çözüm üretebilmek ve bireylerin daha sağlıklı yaşayabilmelerini sağlamak olduğunu belirten CHP’li Kara, siyasetin de aslında esas amacının toplumun çektiği acılara kalıcı çözümler bulmak ve sağlıklı bir toplum yaratmak olduğunu ifade etti.

Ülkenin içerisinden geçtiği son dönemi beyin ve omurilikte oluşan ciddi bir tümöre benzeten Dr. Niyazi Nefi Kara, ülkenin bu baskı nedeniyle adım atamaz hale geldiğini söyledi.

Çekilen bu acıya cerrahi müdahalenin zorunlu olduğunu hissettiği için siyasete atıldığını ekleyen Kara, tıp eğitiminin de tıpkı siyaset gibi sosyal bir bilim olduğunu, ikisinde de amacın sonunda insanın yararına olanı göstermek olduğunu belirtti.

Üniversiteden itibaren tıp bilimini bir kazanç kapısı olarak görmek yerine toplum ve birey sağlığını önceleyen bir bilim olarak kabul ettiğini söyleyen CHP’li Kara, siyaseti de rant, çıkar ve maddi kazanç sağlamak için değil halka fayda sağlamak, bozulan toplum sağlığını yeniden düzeltmek için tercih ettiğini vurguladı.

yukarı çık
0
Paylaşım