Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

CHP’li Kara’dan Laiklik Düşmanı Kahraman’a Sert Tepki

CHP’li Kara’dan Laiklik Düşmanı Kahraman’a Sert Tepki

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın dün yaptığı konuşmasında sarf ettiği "Yeni Anayasada Laiklik tanımı olmamalıdır. Anayasamızın dinden kaçınmaması lazım" cümlelerine bir tepki de CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara’dan geldi.

O Koltuğa Yakışmıyorsunuz

CHP’li Kara yaptığı açıklamada "Cumhuriyet değerleri sayesinde oturduğunuz o koltuğa yakışmıyorsunuz Sayın Başkan. Derhal istifa edin." dedi.

Laiklik ilkesine bağlı kalacağına dair Mecliste yemin eden TBMM Başkanının şahsi görüşlerine göre değil ne olursa olsun bulunduğu makamın gerektirdiği sorumluluk bilinci ile davranması gerektiğini hatırlatan Kara, Laikliğin din ve mezhepler üzerinden siyaset yapılmasını engelleyen ve toplumsal huzurun korunmasını sağlayan en önemli ilkelerden biri olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Din Baskısı İle Gizli Ajandaları Ortaya Çıktı

Karaman’daki gibi çocuk istismarı haberlerinin gündemden düşmediği bir dönemde, kendi elleri ile bozdukları eğitim sisteminin ortaya çıkardığı sapkın eğitim anlayışını yok etmeleri gerekirken, topluma daha fazla din baskısı uygulayarak gizli ajandalarını ortaya çıkardıklarını ifade eden CHP’li vekil, dinimizi özgürce yaşayabilmenin teminatı olan Laiklik ilkesini kaldırma hayalini kuranların hayal güçlerinin ne kadar büyük çarpıklıklarla dolu olduğunun gözler önüne serildiğini belirtti.

Kilis’e her gün roketler yağarken, her gün şehit haberleri gelirken, iktidar terörü kendi sıkışmışlığına son vermek için kullanırken, istismar haberleri gündemden düşmezken, Ege Adalarının işgaline hala göz yumulurken ve yolsuzluk ve hırsızlıkların hesabı hala verilememişken, toplumun milli ve manevi değerleri ile bu kadar rahatça oynayabilmenin en hafif tabir ile ahlaksızlık olduğunu söyleyen Kara, TBMM Başkanı’nın bir saniye daha o koltukta oturmaması gerektiğini ve AKP’li vekillerden de, kendilerine siyaset alanı açan Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkma noktasında samimi iseler buna tepki göstermelerini beklediklerini ifade etti.

CHP Olduğu Sürece Başarılı Olamayacaklar

Dinimizi politika malzemesi yaparak her gün daha fazla yozlaştıran bu zihniyetin, yarattığı sorunları çözmek yerine yeni sorun alanları ürettiğini ifade eden Kara, CHP olarak Anayasa tartışmaları üzerinden gizli gündemlerini Türkiye Cumhuriyeti’ne empoze etmelerine izin vermeyeceklerini ve CHP olduğu sürece başarılı olamayacaklarını sözlerine ekledi.

yukarı çık
0
Paylaşım