Menu
RSS

CHP’li Kara: 2B Başvuruları Uzatıldı

CHP’li Kara: 2B Başvuruları Uzatıldı

TBMM’de kabul edilen torba kanun ile 2B başvuru süreleri bir yıl daha uzatıldı. Torba Kanun içerisinde yer alan 2B Arazileri ile ilgili maddeler hakkında açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, CHP olarak başvuru sürelerinin yeniden uzatılması hakkında defalarca Hükümete çağrı yaptıklarını ve zamanında verdikleri kanun tekliflerinin AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildiğini hatırlattı.

Torba kanun içerisinde Antalya’nın Aksu ilçesi Atatürk Mahallesi ile Döşemealtı İlçesi Kömürcüler Mahallesinde bulunan taşınmazların da zilyetleri veya fiili kullanıcılarının tespit edilerek hak sahiplerine satışın gerçekleşeceğini belirten Kara, 2B nedeniyle mağdur olan tüm vatandaşlarımızın bu süreyi iyi değerlendirmesini umduğunu söyledi.

Ayrıca, 2B hak sahipleri ile ilgili yapılan düzenlemeler çerçevesinde bunun muhtemelen süre uzatımına ilişkin son düzenleme olduğunu da belirten Kara, zamanında söz konusu yasadan faydalanamayan 2B hak sahiplerinden tekrar mağdur olmamaları için çağrıda bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım