Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

CHP’den MHP’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

CHP’den MHP’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

CHP Korkuteli İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Korkuteli Kadın Kolları İlçe Başkanı Hatice Demir ve beraberlerindeki CHP heyeti, MHP Korkuteli İlçe Başkanlığı’na seçilen Berna Karakoyun’u makamında ziyaret etti.

Korkuteli’ye referandum çalışmaları için gelen CHP kadın kolları, ilçedeki partililerle birlikte alan çalışmasına katıldı. Çalışmanın başlamasından önce MHP Korkuteli İlçe ziyareti yapan CHP heyeti, MHP ilçe başkanı ve yöneticileri tarafından oldukça sıcak karşılandı.

Yeni seçilen ilçe başkanının kadın olmasından dolayı oldukça memnun olduklarını dile getiren CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, bu dönemde bütün siyasi partilerde kadınlar adına çok olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti.

Deveci ziyaret sırasında şunları söyledi; “Çalışan görev yapan bütün arkadaşlarımız için bu süreç yaşanacaktır mutlaka. Aslında bu dönemde çok daha fazla değişiklik oluyor kadınlar adına.

Sonuçta bütün siyasi partilerde kadınlar çok daha aktif. Özellikle içinde bulunduğumuz referandum sürecinde son derece aktif. Çünkü kaybedeceklerimizin farkındayız, en fazla biz farkındayız kadınlar olarak.

Önceki seçimlerde yaptığımız çalışmalarda “eşim bilir, siyasetten anlamayız” gibi şeylerle karşılaşırdık ama şimdi benim bilgim yok, anlatalım ister misiniz dediğimizde de evet lütfen anlatırsanız sevinirim diyor.

Ben de bilmek istiyorum diyor. Böyle bir tablo ile karşılaşıyoruz şimdi. Bu çok sevindirici. Kadınların daha duyarlı olduğunu hep birlikte görüyoruz.

MHP Korkuteli İlçe Kongresi'nde başkan adayı olan Berna Karakoyun yapılan oylamada 172 oyla başkan seçilmişti. Karakoyun’a ilçe başkanlığına seçilme sürecindeki yaşadıklarını sorduğumuzda şöyle yanıt verdi;

“Bizim burada sivrilmek ya da muhalefet etmek gibi bir amacımız yoktu. Bizim diğer teşkilattaki arkadaşlarımızın hepsinin bir öngörüsü ile ortaya çıktım. Ben aslında ilçe başkanı olayım diye kendimi ortaya atmadım.

Açıkçası diğer arkadaşlar, Korkuteli'nde bugüne kadar ilçe başkanlığını yapmış en eskisinden tutun da en yenisi ne kadar, sağ olsun onlar beni aradılar. Bir aday çıkarmak istiyoruz, buradaki teşkilattan şu andaki durumundan memnun değiliz,

3-5 kişinin yaptığı siyasetle biz burada var olamayız dediler. Bu yüzden senin aday olmanı istiyoruz dediler. Buna üç dört gün içerisinde karar verildi. Delegelere görüştük, madem herkes istiyorsa ben de gönüllü olurum bu konuda dedim. Benim talebim olmadı aslında.

Belediye başkanı adayı olduğunuz yönünde bir takım iddialarda var diye sorduğumuzda ise Karakoyun, “belediye başkanı adayı derken, ben de insanlara bunu anlatmaya çalışıyorum ama bir türlü anlatamıyorum.

Belediye başkanı kim, benim partilim. Onun için hep birlikte çalıştık. Ben ekstra bir insandan bahsetmiyoruz ki. Bana bu soru çok soruluyor. Belediye personeli senin için delegeyi aramış diyorlar, yardımcıları senin için delegeler aramış diyorlar.

Elbette arayacaklardır. Ben o insanlarla beraber çalıştım ve bu birlikte yaptığımız çalışma sayesinde belediyeyi aldık. Şimdi ben ilçe başkanı aday olmuşum, benim arkamda tabii ki duracaklar. Bu iş böyledir ekip çalışmasıdır.

Aslına bakarsanız burada böyle bir sıkıntı yok ama insanlar niye bu yöne devamlı çekmeye çalışıyorlar bunu da anlamış değilim. Belediye başkanımız disipline verilmiş olabilir ama sonuçta kendisi hakkında karar gelmedi.

Şuan MHP'nin Belediye başkanıdır. Belediye başkanımız Hasan Gökçe sen bizim belediye başkanımız ol demedi, en son arayanlardan biridir Hasan Başkan. Nedense insanlar bu şekilde bir şeyi lanse etmeye çalışırlar. Sen muhalefetin dediler.

Ben hiçbir zaman muhalefet olmadım partime karşı”

İki parti yetkilileri Korkuteli’ndeki referandum çalışmalarını da değerlendirdiler.

yukarı çık
0
Paylaşım