Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

CHP Antalya, Adalet Terazisi Kefelerini Adliye Önünde Birleştirdi

CHP Antalya, Adalet Terazisi Kefelerini Adliye Önünde Birleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve 22. Gününe giren Adalet Yürüyüşü’nün Antalya finali yapıldı. Antalya CHP örgütü, günlerdir Antalya’nın ilçelerinde başlattığı yürüyüşün finalini Aydın Kanza Parkı’ndan Antalya Adliye Sarayı’na kadar yürüyerek tamamladı.

İlçelerdeki yürüyüşlerde taşınan terazi kefeleri final yürüyüşünde birleştirildi. Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alan Aydın Kanza Parkında, Kemer’in Konyaaltı’na, Aksu’nun Muratpaşa’ya devrettiği adalet kefeleri bir araya getirilerek oluşturulan sembolik adalet terazisi yürüyüşle Antalya Adliyesine götürüldü.

Kefelerin devir tesliminde CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan yürüyüş için gelenlere teşekkür ettikten sonra CHP Genel Başkanı ile yürüyen tüm yol arkadaşlarına selam gönderdi ve Maltepe mitinginde buluşma çağrısı yaptı.

Daha sonra söz alan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, şunları söyledi; “15 Haziran günü “Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı, artık yeter diyoruz.” diyen Genel Başkanımızın ardına yüz binler düştü.

Bu 22 günde Adalet Yürüyüşü "herkes için adalet" isteyenlerin yürüyüşü oldu. Yüzbinler adımlarını umuda, demokrasiye ve güzel yarınlara olan inançlarıyla attılar. Attığımız her adım ülkemizde adalete hasret kalmış, adalet bekleyen herkes için oldu!

Benim için bugün yaşamımda büyük anlamı olan günlerden biri. Bugün burada Aksu İlçe Başkanımızdan devraldığım bu kefe bir büyük iddianın sembolü. İddiamız gerçekten büyük: ülkemizde yok olan adaleti yeniden tesis edeceğiz. Adaletin terazisi şaşmış durumda. Şaşan bu teraziyi düzelteceğiz.

Haberin Videosu:

AKP tarafından ele geçirilen yargıyı, yeniden bağımsız kılacağız. Bu aldığım kefe bir sembol. Yüzyıllardan bu yana adalet arayan insanların sembolü. Taa eski Mısır’dan bu yana bütün zamanlarda, bütün uygarlıklarda adil bir düzen, adil bir yaşam arayanların sembolü. İşte o adil düzeni kurmak için çıktık yola.

Adalet Yürüyüşü yalnızca CHP'nin yürüyüşü değil. Adalet yürüyüşü günden güne Türkiye'yi esir alan bu adaletsiz düzene dur demek isteyen herkesin yürüyüşü”

Aydın Kanza Parkından yürüyüşe başlayan partililer, Güllük Caddesi, TRT Caddesi, Meltem Mahallesi güzergahından adliye önüne geldi. CHP’lilerin Aydın Kanza Parkı’ndan adliyeye kadar yaptıkları yürüyüş 4 kilometreyi buldu.

Adliye önüne kadar çeşitli sloganlar atan partililer, polisler eşliğinde sakin bir şekilde yürüyüşlerini gerçekleştirdi. Sıcak havada adliye önüne kadar gelen yaklaşık 800 partili, adliye bahçesine alınmadı. CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, adliye önünde ‘Adalet Kefelerini’ birleştirdikten sonra basın açıklaması yaptı.

"Bu onurlu yürüyüş adalet isteyen ve arayan bütün duyarlı insanlarımızın yürüyüşüdür"

Adaletin insanlığın ortak değeri olduğunu ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, "Hak ve hukukun birincil temeli olarak Genel Başkanımı Kemal Kılıçdaroğlu, çok anlamlı bir yürüyüş başlattı.

Bu onurlu yürüyüş sadece parti yürüyüşü değil, adalet isteyen ve adalet arayan bütün duyarlı vicdanlı insanlarımızın yürüyüşüdür. Bu yürüyüş insancıl ve barışçıl bir yürüyüş olması açısından da çok kıymetlidir. Bu yürüyüş yeni bir uyanış, yeni bir diriliş yeni bir umuttur. İnanıyorum ki umut yeşerecek ve hep beraber güzel günler göreceğiz.

Bu yürüyüş, Düşüncelerinden ötürü parmaklıklar ardına atılan yüzlerce gazetecinin, Şehit verdiğimiz binlerce vatan evladının, geride kalan şehit çocuklarının, Binlerce gazinin, terör kurbanı yüzlerce sivil vatandaşımızın yürüyüşüdür.

Bu yürüyüş haksız, hukuksuz gözaltına alınan, tutuklanan, gözaltında hayatını kaybedenlerin, adaletsiz karar ve uygulamaları onuruna yediremeyip intihar edenlerin, geride gözü yaşlı bırakılan ailelerin yürüyüşüdür.

Bu yürüyüş parasızlıktan okuyamayan öğrencilerin, ataması yapılmayan öğretmenlerin, çalınan sınav soruları ile geleceği karartılan gençlerin, KHK’lerle kadrosu elinden alınan öğretim görevlisi, memur, asker, polis bütün kesimlerin, kadro için kandırılan taşeron işçilerin, sorgusuz sualsiz haksız yere ihraç edilerek işsiz bırakılan insanlarımızın yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, Gezi de coplanan, gaz sıkılan, öldürülen gençlerin, Berkin’lerin Ali İsmail’lerin yürüyüşüdür.

Kumpaslarla iftira atılanların, tutuklananların, Türkan Saylan’ların yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, Ölüme terk edilen madencinin, tekmelenen Soma’lının yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, Rant uğruna yağmalanan doğanın ve bu uğurda katledilen canlarımızın yürüyüşüdür.

Ve Bu yürüyüş 16 Nisan da iradesi yok sayılan Hak Hukuk ADALET diyen Laik Cumhuriyet sevdalısı HALKIMIZIN yürüyüşüdür” dedi.

Umut ve heyecanla adalet arayışlarını çeşitli etkinliklerle sürdürdüklerini dile getiren Erdem, "Aydın Kanza Parkı’nda nöbet tuttuk. Doğuda Gazipaşa ilçemizden, batıdan Kaş ilçemizden başlayarak ilçe merkezlerimizde adalet yürüyüşleri gerçekleştirdik.

Bugün de burada terazi kefelerini birleştirdik. Bugün burada tekrar söylüyoruz adalet istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Yürüyüşe katılan yaklaşık 1000 CHP’li basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım