Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Baykal'dan Cumhuriyet Gazetesi Yorumu: İnandırıcı Bir Yönü Yok!

Baykal'dan Cumhuriyet Gazetesi Yorumu: İnandırıcı Bir Yönü Yok!

CHP eski genel başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhuriyet gazetesine bugün yapılan operasyona ilişkin olarak, 'Hukuki, adli değil, siyasi ve idari bir karardır” dedi.

CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, Cumhuriyet gazetesine bugün yapılan operasyonu ve gözaltıları eleştirdi. Gözaltına alınan gazetecilerin FETÖ ve PKK ile ilişkilendirilmesinin kesinlikle mümkün olamayacağını söyleyen Baykal, bu davanın darbe sonrası başlatılan FETÖ soruşturmalarını da sarsacağını belirtti.

"İnandırıcı bir yönü yok"

Baykal, operasyonun ‘FETÖ' soruşturmalarını sulandıracağını ifade ederken ”Yargıyla ilgili çok ciddi kaygı verici bir tablonun bulunduğu bu operasyonla ortaya çıkmıştır. Savcılık çok ince biçimde bir açıklama yaptı.

Savcılık ince bir yaklaşım içine girmiş. Açıklamada diyor ki, FETÖ'cü ve PKK üyesi olmamakla birlikte onlar adına suç işleyen kişileri soruşturmak üzere'' diyor. Bunun inandırıcı bir yönü yok” dedi.

Baykal, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Gülhane Askerî Tıp Akademisi'nin (GATA) sivilleştirilip adının ‘Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ olarak değiştirilmesini eleştirerek, “Kurum mu suçlu, sen suçlusun” dedi.

"Uzlaşma olsaydı darbe olmazdı"

Baykal, 7 Haziran seçimi sonrası oluşan ortamı değerlendirerek “7 Haziran'da uzlaşma olsaydı darbe olmazdı. İhtiyacımız olan uzlaşma” ifadesini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım