Menu
RSS

Başkan Böcek: Boğaçayı Projesini Doğru Bulmuyorum

Başkan Böcek: Boğaçayı Projesini Doğru Bulmuyorum

Konyaaltı Belediyesi’nin Nisan Meclisi sonrası Kaktüs Medya’ya konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan Boğaçayı Projesi hakkında, projeyi doğru bulmadığını, macera aramaya gerek olmadığını söyledi.

Antalya kamuoyunda günlerdir tartışılan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından da ısrarla savunulan Boğaçayı Projesi konusunda Konaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek kısa ve net konuştu.

Proje konusunda kendilerinin de bir araştırma yaptıklarını, araştırma sonucunu kamuoyu ile bir basın toplantısı araççılığıyla duyuracağını söyleyen Böcek, kamuoyu tarafından sesiz kalmakla suçlanan,

Menderes Türel’in “Sessiz kalarak bize destek veriyor” yorumunda bulunduğu proje konusunda Böcek, “Projeye karşıyız. Detaylı araştırma yapıyoruz. Maceraya gerek yok” dedi

Rekabet Koşullarının Oluşması Gerekirdi

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden projeler hakkında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sahil Projesi’nden Boğaçayı ve Yat Limanı’na kadar birçok konuda Kaktüs Medya’ya açıklamalar yaptı.

Böcek ilk olarak geçtiğimiz günlerde Hülya Koçyiğit’in damadının Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Alkoçlar - Senatalya Turizm iş ortaklığına verilen Konyaaltı Sahili ihalesini değerlendirdi.

Söz konusu ihale için “Rekabet koşullarının oluşması gerekirdi” diyen Muhittin Böcek, “Konyaaltı Sahili Antalya’nın ve Türkiye’nin göz bebeği.

Dünyaca ünlü sahilimiz ile ilgili yapılan bu ihaleyi Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in iptal edeceğini düşünüyorum. Bu konu önümüzdeki günlerde Türel’i de rahatsız edecektir. O yüzden konuyu halkın anlayışına bırakıyorum” diye konuştu.

Başkan Böcek, ayrıca Konyaaltı Sahili için 4 yıl kadar geç kalındığını sözlerine ekledi.

Bu Konudaki Raporu Bir Basın Açıklaması İle Kamuoyu İle Paylaşacağım

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, “Sessiz kalarak bize destek veriyor” yorumunda bulunduğu Muhittin Böcek, Konyaaltı’nda yapımı devam eden Boğaçayı Projesi hakkında da açıklama yaptı.

Boğaçayı Projesi ile ilgili ekip arkadaşlarının detaylı bir rapor hazırlığında olduğunu ifade eden Böcek, raporun yakın zamanda biteceğini ve konu hakkında detaylı açıklama yapacağını kaydetti.

Boğaçayı Projesi’ne başından bu yana karşı olduklarını, meslek odaları ile yaptıkları görüşmelerde ve Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdikleri kurum görüşünde olumsuz görüş bildirdiklerini belirten Böcek,

“Boğaçayı, Antalya’mızın çok sayıda vatandaşına içme suyu sağlayan bir alan. İçme sularının olduğu alana önce 3 metre kazı, sonra 7 metre kazı yapılması ve deniz suyunun onunla karıştırılmasını hiç doğru bulmuyorum.

Karacaören ve diğer yerlerden buraya içme suyu geleceğini söylüyorlar. Hiç macera aramaya gerek yok” ifadelerine yer verdi.

Bazı Bilinmeyenler Var

Boğaçayı Projesi hakkında meslek odalarının görüşlerinin önemli olduğu ve dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Başkan Muhittin Böcek, şöyle konuştu: “Ben söyledim oldu’ mantığı ile hareket edilmemeli.

Proje, 2009 ve 2019 seçimlerinde ‘köprüler kalkacak, yatlar geçecek’ diye başlanan bir proje. Bunlar gerçekleşememektedir. Başkan Türel’in danışmanları tarafından bana aktarılan bilgiyi söylüyorum;

Boğaçayı Projesi içinde 63 tane kayık gezecekmiş. İlçemizde bulunan butik Atatürk Stadı’nı da kapsayan alanda 63 tane kayık gezecek.  Orası bir Damlataş mağarası, bir Perge - Aspendos değildir. Orada tarihi bir yer yoktur. 

Orada Atatürk stadı ve Fettah Tamince Denizcilik Lisesi vardır. O yüzden doğru bulmuyorum. Ayrıca Boğaçayı projesinin biraz daha ilerisinde stüdyoların olduğu ama kamuoyu ile henüz tam paylaşılmayan alan var.

O alanla ilgili de açıklama bekliyoruz”  Başkan Böcek, Yat Limanı projesinin balıkçı barınağının yanına yapılması gerektiğini AKP’lilere söylediğini ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım