Menu
RSS

Antalyalılar Tekirova Tabiat Parkı’nda Yapılan İhaleyi Protesto Ettiler

Antalyalılar Tekirova Tabiat Parkı’nda Yapılan İhaleyi Protesto Ettiler

Tekirova Tabiat Parkı’nda Kleopatra Koyu olarak bilinen kıyının da içinde bulunduğu alanın ihale edilmesine bölge halkı ve STK’lar protesto eylemiyle tepki gösterdi. Protesto eylemlerine destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 

“Seçime on beş gün kalmış, yangından mal kaçırıyorlar. Kaybederken de vurgunu ganimet sayıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Budak, dün bölge halkı ve STK’ların düzenlediği protesto eylemine katıldı. Siyasetçi olarak değil doğasever olarak eyleme destek verdiklerini ifade eden Budak şunları söyledi:

 “Antalya’nın bütün kıyıları yağmalandı ve yağmalanmaya devam ediyor. Ancak, Antalya’nın doğaseverleri ve yurtseverleri buna müsaade etmiyor. Onun için burada tepkimizi ortaya koyuyoruz.

Buna benzer yağmalanmaların birçoğunu Antalyalılar, yurtseverler engelledi. Bu bölgede 100’ün üzerinde endemik bitki var, kızılçam ormanları var. Bunu yapanlar doğa düşmanı. Halkın kullandığı alanlara göz koyuyorlar.

Çünkü burada insanlar kamp yapıyor, gönüllerince denize giriyor. Antalya’da halkın rahatça denize girebileceği yer kalmadı. Antalya’nın merkezi Konyaaltı ve Lara yağmalanmak üzere, buna da direnmek gerekiyor.

 “Halka Verselerdi Halk İşletirdi”

Geriye buralar kaldı, buraları da halletmeden bunlar rahat etmeyecek. Ne diyeyim gözlerini toprak doyursun… Seçime 15 gün kalmış, yangından mal kaçırıyorlar. Kaybederken de vurgunu ganimet sayıyorlar.

Beş yıllığına beş yüz bin lira… Bunu şurada bulunanlar aramızda para toplasak biz alırdık, halk olarak bize verselerdi. Halk burayı kooperatif kurup işletir. Şahane de işletir. Bu durum diğer sahiller için de geçerli.

Buna müsaade etmeyeceğiz. Bugün burada bu direniş yapılıyor ama sona ereceğini de düşünmesinler. Burası tekrar halkın olana kadar biz bu direnişi sürdüreceğiz.”

Yapılan protesto eylemine CHP’lilerin yanı sıra İYi Parti Vekil Adayı Feridun Bahşi de destek verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım