Menu
RSS

Antalya'ya Meteorolojiden 2 Önemli Uyarı!

Antalya'ya Meteorolojiden 2 Önemli Uyarı!

Antalya Çevrelerinde Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağış bekleniyor. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi’nin bildirdiğine göre, bu akşam saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde başlayacak olan sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların,

bu gece ve yarın (29.03.2018 Perşembe) akşam saatlerine kadar il merkezinde KUVVETLİ (21-50 kg/m²), kuzey, iç ve doğu ilçelerinde (Aksu, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş) ÇOK KUVVETLİ ve yer yer ŞİDDETLİ (51-90 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, hortum riski, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli yağış esnasında rüzgarın da batı ve güneybatı yönlerden Fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

Kuvvetli yağışlar 29.03.2018 Perşembe akşam saatlerinden itibaren bölgemizi terk edecektir.

BATI AKDENİZ’DE FIRTINA

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi’nin bildirdiğine göre, Batı Akdeniz’de (Bodrum-Anamur arası) bu gece (29.03.2018 Perşembe) ilk saatlerden itibaren rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) FIRTINA şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtına aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybedecektir. Başta denizciler olmak üzere ilgili ve yetkililerin fırtınanın oluşturabileceği olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

yukarı çık
0
Paylaşım