Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Valiliği’nden Huzurevi Açıklaması

Antalya Valiliği’nden Huzurevi Açıklaması

Antalya Valiliği bugün basına yansıyan özel hasta bakımevindeki haberlerle ilgili basın açıklaması yaptı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Bugün, (05Ekim 2016) “Özel Huzurevinde Skandal Görüntüler” başlıklı haberin basına yansımasının hemen ardından,

ilgili Vali Yardımcısı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü beraberindeki denetim elemanları ile söz konusu olan bakım merkezine ivedilikle giderek, habere konu hususları yerinde incelemişlerdir.

İlgili merkezde yapılan denetimde, haberde bahsi geçen hususlar hakkında ayrıntılı bir inceleme ve denetleme yapılmış Bakım merkezinde bulunan engelliler ve hastalarla istişare edilmiştir.

Haber kaynağı, ihbarcı eski çalışan hakkında yapılan ön araştırma neticesinde, ilgili şahsın 26 ve 29 Eylül 2016 tarihlerinde ilgili bakım merkezi ile ilgili benzer iddialarını 183 Çağrı merkezine iletmiş; bunun üzerine aynı gün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Denetim Heyeti’nin söz konusu merkezde habersiz olarak gerçekleştirdikleri denetimde, ihbarın asılsız olduğu tespit edilmiş ve konuyla ilgili tutanak hazırlanmıştır.

Bununla birlikte, haber kaynağı eski çalışanın, 3 yıldır söz konusu bakım merkezinde çalıştığı; çeşitli sebeplerle hakkında çok sayıda tutanak tutulduğu; birkaç ay önce işine son verildiği ve sonra kendi isteği ile tekrar işe alındığı ancak, son olarak 30 Ağustos 2016 tarihinde kesin olarak işten çıkarıldığı tespit edilmiştir.

Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya Konu hakkında bilgilendirilmiş ve Sayın Bakanın talimatıyla Bakanlık Müfettişleri görevlendirilerek yola çıkmışlardır.

Ayrıca, 05 Ekim 2016 itibariyle, Antalya Valiliğinin talimatları doğrultusunda, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından bir doktor heyeti Bakım Merkezindeki hasta ve engellilerin sağlık kontrollerini yapmak üzere görevlendirilmiştir.”

yukarı çık
0
Paylaşım