Menu
RSS

Antalya Pazarcılar Odası: Herkes Kendi İşine Baksın

Antalya Pazarcılar Odası: Herkes Kendi İşine Baksın

Antalyalı tarım sektörü temsilcileri ve semt pazarcıları, sebze-meyve fiyatlarının kontrol altına alınması için marketlerdeki sebze ve meyve satışının durdurulmasını istedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

marketlerdeki sebze ve meyve fiyatlarının yüksekliğini eleştirmesi yeni bir tartışmayı gündeme taşıdı. Antalyalı tarım sektörü temsilcileri ve semt pazarcıları, fiyatların kontrol altına alınması için marketlerdeki sebze ve meyve satışına sınırlama getirilmesini istedi.

GİRDİLER YÜKSEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu marketlerde eğer kalkıp benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi de bizimdir ve hesabını sorarız” şeklindeki sözlerine destek veren Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, şöyle dedi: “Marketler yüksek girdileri ürün fiyatlarını artırarak karşılamaya çalışıyor.”

SATIŞ SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

“Doğal olarak 2 TL’lik domates 7-8 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu işi çözmenin tek yolu marketlerin sebze-meyve satışından çekilmesi. Eğer bu yapılabilirse hem ucuza, hem de daha taze ürünler halka sunulabilir. Aksi takdirde bu sistemle marketlerdeki ürün fiyatlarını düşürmenin başka bir yolu yok. Marketçi sebze-meyve satışını semt pazarlarına bırakırsa fiyatlar otomatik olarak makul seviyeye düşer.”

BİZİMLE ALAY EDİYORLAR

Komisyonculardan gelen öneriye destek veren Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, “Semt pazarının kurulduğu gün kapının önüne sandıkları çıkarıp 3 TL’ye domates satan marketler, semt pazarı kurulmadığı gün aynı domatesi yüzde 50 daha pahalıya satıyor. Böyle bir sistem kabul edilemez. Bu hem tüketiciyle, hem de pazarcı esnafının aklıyla alay etmektir” dedi.

AÇIĞI KAPATIRIZ

Marketlerdeki sebze-meyve fiyatının aracılık hizmetleri nedeniyle arttığına dikkat çeken Öz, “Marketler tedarikçilerle çalışıyor. Pazarcı ise tek başına. Ayrıca market her şeyi satacak diye bir yasa mı var? Marketler sebze-meyve satmayı bıraksın biz yerel yönetimlerin de desteği ile bu açığı semt pazarlarıyla kapatırız” diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faiz, enflasyon düşerken marketlerde hâlâ sebze ve meyve fiyatlarının düşmediğini dile getirerek “Bu marketlerde eğer kalkıp benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi de bizimdir ve hesabını sorarız. Milletimizin bu konuda dillendirdiği şikâyetleri kulak arkası edemeyiz” demişti.

yukarı çık
0
Paylaşım