Menu
RSS

Antalya OSB’de Enerji Verimliliği Semineri

Antalya OSB’de Enerji Verimliliği Semineri

Antalya OSB’de gerçekleşen enerji verimliliği konulu seminerde söz alan AOSB Başkanı Ali Bahar, ürün maliyetlerinin ana kalemlerinden biri olan enerji maliyetlerinin mutlak suretle minimize edilmesi gerektiğini, bunun sağlanabilmesi için de Bölgede bir takım projeler başlattıklarını belirtti.

KOSGEB’in Fransız Küresel Çevre Fonu finans katkıları ile 2013 yılında başlattığı Türkiye’de KOBİ’lerde Enerji Verimliliği Projesi kapsamında, Kobilerde Enerji Verimliliği Uygulamaları ve KOBİ’ler için Önemi adlı bir seminer düzenlendi.

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleşen seminere Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, KOSGEB Müdürü Kazım Akgün, KOBIENVER Proje Koordinatörü Tülin Keskin, Proje Koordinatör Yardımcısı Youmna Romitti ve Proje Danışmanı Ersun Kubilay konuşmacı olarak katıldı.

ENERJİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bahar, işletmelerin dünya ile rekabet edebilmeleri için ürün maliyetlerinin ana kalemlerinden biri olan enerji maliyetlerini mutlak suretle minimize etmeleri gerektiğini söyledi.

Artan enerji maliyetleri ile birlikte enerji verimliliği kavramının ön plana çıktığına dikkat çeken Bahar, enerji verimliliği konusunda Bölgede projeler başlattıklarını ve bu çalışmaları artırarak devam edeceklerini belirtti.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNİN ÖNEMİ

Antalya’nın projenin uygulandığı pilot iller arasında yer aldığını aktaran Bahar, “Üretim maliyetini belirleyen en önemli bileşenlerden biri olan enerji maliyetinin düşürülmesi için yapılacak çalışmalar, ürün maliyetini direk olarak etkileyecektir. Bu nedenle enerji verimliliği çalışmaları bölgemiz için büyük önem taşımaktadır.

Şu an yapılan enerji verimliliği ön etüd çalışmaları örnek çalışmalar olup bu sayede farkındalığını artırmayı, daha fazla işletmeye proje yapabilmeleri için destek olmayı amaçlıyoruz. Ülkemizin ulusal enerji ve verimlilik stratejilerini belirlerken, bir yandan yüksek büyüme trendini korurken, diğer yandan da yeşil ekonomiye geçişte insani, teknolojik ve endüstriyel alt yapının tüm paydaşlarının da aktif katılımı ile başarılı olabiliriz” dedi.

VERİMLİLİĞİN SAĞLANMASI İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER ANLATILDI

Seminerin devamında katılımcılara KOBİ’lerde alınacak basit işletme tedbirleri ile nasıl enerji tasarrufu sağlanabileceğinin yolları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Programın sonunda projeye katkı sağlayan kişi ve kurum temsilcilerine, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih İncir, KOSGEB Müdürü Kazım Akgün ve Bölge Müdürü İlhan Metin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. 

yukarı çık
0
Paylaşım