Menu
RSS

Antalya Lisesi’nde “boncuk” kavgası

  • Yazan 
Antalya Lisesi’nde “boncuk” kavgası

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Antalya Lisesi’nde kurulan sandıklarda oy verme işlemi sırasında vatandaşlar arasında kavga çıktı. Sandık başında bulunan bazı insanların bileğindeki boncuklu ip olay yarattı. Bu boncuğun siyasi bir simge olduğunu iddia eden AKP’liler CHP’liler arasında arbede çıktı. Polis araya girerek ortalığı sakinleştirdi.

Antalya Lisesi’nde sandık başında bulunan bazı görevlilerin bileklerinde ipli boncuk takmaları sonrası yaşanan olaylar nedeniyle bazı kişilerin yaralandığı belirtilirken, olay yerine AKP İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKP Antalya milletvekili Gökçen Enç ve beraberinde yaklaşık 100’e yakın partiliyle birlikte geldiler. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan’ın beraberinde bulunan CHP’li gençler ile AKP’liler arasında tartışmalar yaşandı.

Olay yerinde gazetecilere bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel;

“Biz gelmeden önce çıkan bir gerilim varmış. Biz de işte ortalığı sakinleştirelim diye geldik. Çok da önemli bir şey gözükmüyor zaten” dedi.

CHP çirkeflik yapıyor

AKP Antalya milletvekili Gökçen Enç ise CHP’lilerin yaptıklarını çirkeflik olarak nitelendirdi. Enç şunları söyledi;

“Biz biliyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki seçilmiş milletvekilleri olarak sandıktaki arkadaşlara hayırlı olsun demek için sandıkları dolaştık bütün okullarda. Buradaki sandıkta arbede çıktığı zaman ben orada değildim. Her zamanki gibi, her zamanki çirkefliklerini yapıyorlar. CHP’li bir gurup arkadaş bizim sandık görevlimize saldırmış. Duyduktan sonra geri döndük. Polis müdahalesi oldu zaten.

Bunlar çirkin. Demokrasi bayramını kutladığımız bu günde bunlar hoş şeyler değil, Antalyalılara yakışan, bize yakışan şeyler değil. Ama şu da bir gerçek ki bunu tekrar eder bir durumdalar, yasa tanımadan derebeylik düzeni. Artık derebeylik düzeni yok, kanun, nizam, yasalar var. Onun için arkadaşlarımızla geldik. Olağan olarak seçim atmosferinde devam ediyor. İnşallah sandıklardan ülke için hayırlı sonuç çıkar.

Kolye işi şöyle, bunu biraz açmak lazım aslında. Bir siyasi partiye ait logo, işaret taşımamamız gerekiyor. Ama bu aklı evvel arkadaşların hepsinin elinde, bileğinde aynı renk, aynı boncuktan ipler vardı, birbirlerini tanımak ve seçmene mesaj yollamak amacıyla. Biz de bunun yasa gereği çıkartılması gerektiğin söyledik. Onlar da çıkartmayacaklarını söyledi. Sandık kurumlu başkanı zaten müdahale etmesi gerekti.

Aşağıya indik, okul sorumlusuna söyledik. O da bakacağını, inceleyeceğini söyledi. Zannediyorum o esnada bir takım sıkıntılar yaşandı.

Geçen seçimlerde de buna benzer bir takım şeyler yapmışlardı. Bunların doğal süreci olduğu için biz artık vatandaşın takdirine bırakıyoruz”

AKP’lilerin oradan uzaklaşmasının hemen ardından gelen MHP İl Başkanı Osman Çetin ile CHP İl Başkanı Devrim Kök, olay hakkında kısa bir bilgi aldıktan sonra gazetecilerin istemi üzerine açıklamalarda bulundular.

MHP İl Başkanı Osman Çetin yaptığı açıklamada; “Haber değeri olacak kadar bir kavga olduğunu zannetmiyorum. Burada son derece sakin bir ortam var. Vatandaş son dakika yaklaştıkça heyecanlı galiba. İnşallah 17.00 den sonra ülkemiz sevgi ve saygıyla karşı karşıya kalır diye düşünüyoruz. Bizim görevimiz milleti birbirine kader ve can bağıyla bağlamaktır. O bağları güçlendirmek, ülkenin müreffeh yürüyüşüne katkı sağlamaktır. İnşallah vatandaşımız bunu oy kullanarak göstermiştir. Bazılarının yaptığı gibi yanlış hareketlerden sakınalım ve kaçınalım diye düşünüyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Devrim Kök ise hem gelişmeleri değerlendirdi hem de Enç’in “çirkef” sözüne yanıt verdi.

Kök; “Siyasetçi insanın sokaktaki insan gibi davranma lüksü yoktur. Siyasetçi insan farklı davranmak mecburiyetindedir, öfkesini kontrol etmek mecburiyetindedir. Kendisini takip eden, kendi partisine mensup insanlara da örnek olmak mecburiyetindedir. Yani gerilim yaratmak, ülkemizin içinde bulunduğu durumda hiçbir kimseye yarar sağlamaz. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmamamız gerekir. Özellikle belli noktalarda görev yapan insanların haline, hareketlerine, davranışlarına dikkat etmesi gerekir.

Biz buraya daha yeni geldik. Duyduğumuz odur ki bir tane AKP’ye mensup bir milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı buralara gelip sandık sandık dolaşıyorlar, gerginlik yaratıyorlar. Bunlar doğru davranışlar değil. Bunlar devlet adabı duruşu değil. Bunlar yanlış şeyler.

Bizim görevimiz sükunete davet etmek, bizim arkamızda olan toplulukları kardeşliğe, birliğe, beraberliğe davet etmek. Çünkü ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle en fazla kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var.

Bu tür davranışlar 1980 öncesinde kalmıştır. Dünyada siyaseti artık yeni baştan tanımlamaya ihtiyaç var. Bugün ben umut ediyorum ki büyük uzlaşının adayı başarılı çıkacaktır. İnşallah bu seçimin sonucu ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti çok önemli bir şey kazanmıştır. Çünkü cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa bu büyük çapta bir uzlaşı vardır, kardeşlik, birlik, beraberlik vardır. Umarım bu ülkemiz için ilk olmuştur ama son olmayacaktır. Bu birliğimizi, beraberliğimizi bundan sonra da hep devam ettireceğiz.

Biz bir kavganın, bir hasmane duygunun peşinden asla sürüklenmeyiz, biz bu milletin birliğini, varlığını, beraberliğini tesis etmek üzere siyaset yapıyoruz. Gerilim yaratan arkadaşlarımın da hem kendisine, hem partisine, hem bu millete, hem ülkemize hiçbir yarar sağlamayacağını, bir an evvel devlet adamı duruşunu sergilemelerini onlardan bekliyoruz” dedi.

Seçim görevlilerinin bileklerine boncuklu bir ip bağladığı için böyle bir olayın çıktığını özellikle AKP Antalya milletvekili Gökçen Enç tarafından dile getirildi şeklindeki sorumuza CHP İl Başkanı Devrim Kök; “Efendim kimse incikle boncukla uğraşmasın, herkes işine baksın. Bu bir siyasi simge değildir. Bu her hangi bir şeyi çağrıştırmaz. Boncuktan dolayı onların kafasında bir şey çağrıştırıyorsa onu bilmiyoruz ama normal insanların aklına boncuktan dolayı bir şey gelmez”

Muhalefetin bu tür seçimlerin hemen tümünde bu tür çirkeflikler yaptığından bahsetti yine Gökçen Enç, ne dersiniz sorumuz üzerine de Kök; “Bir hanımefendi mi söyledi bunu? Biz bunu milletimize havale ediyoruz. Bir hanımefendinin böylesi davranışları Türk toplumunda kabul görmez” dedi.

Açıklamaların ardından her iki partinin il başkanı sandıkları dolaşarak katılım oranlarını sordular.

yukarı çık
0
Paylaşım