Menu
RSS

Antalya iyi Parti Milletvekili Çokal: Antalya Valisi Saltanatın mı Mabeyncsidir?

Antalya iyi Parti Milletvekili Çokal: Antalya Valisi Saltanatın mı Mabeyncsidir?

667.Tarihi Elmalı güreşleri sırasında yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan IYI Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal, Antalya Valisinin altın kemeri Bilal Erdoğan’a taktırması ile ilgili sert bir açıklamada bulundu.

Çokal “Bilal Erdoğan’a taktırılan altın kemer, sadece devlet başkanı oğlu olmakla mı alakalıdır? Bilal beyin bilmediğimiz başka bir protokol sıfatı var mıdır? Demokratik devletlerin valisi halkın seçtiği insanlarla protokol uygularken monarşik devletlerin valisi kendisini

sadece hanedan üyelerine karşı sorumlu hisseder. Antalya valisi demokratik bir devletin mi valisi yoksa nepotik-monarşik bir saltanatın mı mabeyncisidir?” dedi.

IYI Parti Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Hakimiyet milletindir” düsturuyla parlamento yönetmiş Meral Akşener’in karşısında “Hakimiyet sadece başkanındır” diyerek protokol çamı deviren bir valiyle karşı karşıyayız. Valinin devlet başkanı karşısında protokol usulü uygulaması esastır.

Ancak devlet başkanının olmadığı yerde devlet görevi yapmış hali hazırda görevli bulunan onca insan varken, Bilal Erdoğan’a taktırılan altın kemer, sadece devlet başkanı oğlu olmakla mı alakalıdır? Bilal beyin bilmediğimiz başka bir protokol sıfatı var mıdır?

Demokratik devletlerin valisi halkın seçtiği insanlarla protokol uygularken monarşik devletlerin valisi kendisini sadece hanedan üyelerine karşı sorumlu hisseder. Antalya valisi demokratik bir devletin mi valisi yoksa nepotik-monarşik bir saltanatın mı mabeyncisidir?

Sayın Meral Akşener ve bizler, şehrin üst protokolü olan valinin altın kemeri takmasını anlayabiliyoruz ancak Cumhurbaşkanının oğlu olma sıfatının valilik sıfatının önüne geçirildiği bir sistem demokratik devlet anlayışının çözüldüğü bir mantığa delalet eder ki,

demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlı olan bizlerin bunu kabul etmesi mümkün değildir. Bu çerçevede protokol kurallarını nepotik bir bağlılığa dönüştürerek devlet adabını sekteye uğratan Sayın Valiyi kınıyor, bir ailenin değil devletin valisi olmaya davet ediyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım