Menu
RSS

Antalya Eğitim-İş’ten Boğaçayı Eylemi

Antalya Eğitim-İş’ten Boğaçayı Eylemi

Eğitim-İş Antalya Şubesi, Konyaaltı sahilinde yapımına başlanan Boğaçayı Projesi’ne karşı eylem yaptı. Sendika üyesi yaklaşık 50 kişi ‘Boğaçayı Projesi Antalya’ya İhanettir’ pankartı arkasında Boğaçayı’nın denize döküldüğü noktada bir araya geldi.

Basın açıklamasına Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İbrahim Daş, Tüm Yerel-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Şahin, Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Özbay ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Boğaçayı projesine karşı olduklarını kaydetti.

Sahillerin halkın dinlendiği, denizinden, kumundan, güneşinden yaralandığı ve bir araya geldiği yerler olduğunu belirten Iltar, “Toros dağlarında açılan mermer ocakları, akarsularımızda yapılan plansız çevre düşmanı HES’ler,ve son olarak da Antalya Konyaaltı ilçemizde

Boğaçayı’nın denize dökülen yerine yat limanı yapılması ve denizin iç bölgelere getirilmesi projesine karşıyız” dedi.

Boğaçayı Projesine Karşıyız

Boğaçayı projesi için meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının günlerdir teknik detaylarını ortaya koyduğunu belirten Iltar, “Yetkililerce bu projenin hangi kamu yararından dolayı yapılacağı açıklanamamıştır.

Acaba bu kamu yararını birilerin cebini doldurmak mıdır? Aşağıdaki tespitlerden hangisinde kamu yararı var?” diye sordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e seslenen Fatin Iltar, şöyle konuştu: “Boğaçayı 1,5 metre kazılacak ve deniz suyu 750 metre içerilere girecek, tatlı sular tuzlanacak

200 bin kişinin günlük su ihtiyacını karşılayan saniyedeki 400 litre su kullanılamaz hale gelecek, 7.5 km uzunluğunda dünyaca ünlü mavi bayraklı Konyaaltı sahili yapılan yat limanı sonrasında yaklaşık 5 km ye düşecek,

Konyaaltı plajı ve Lara plajı sadece Antalya’nın, Türkiye’nin değil dünya insanlarının ortak mirasıdır. Milyonlarca insan bu plajları ziyaret etmektedir.

Bu mirası korumak boynumuzun borcudur. Stadyumun yapılmasını engelleyemedik, ama bu sefer sendikalar, dernekler ve meslek odaları ile birlikte, projeye benzemeyen ama adı proje olan bu çalışmayı Antalya’ya ihanet olarak değerlendiriyor ve her şartta engelleyeceğimizi ifade ediyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım