Menu
RSS

Antalya Eğitim İş: 24 Kasım Öğretmenler Günü Mücadele Günüdür

Antalya Eğitim İş: 24 Kasım Öğretmenler Günü Mücadele Günüdür

Eğitim İş Antalya Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Her Yıl düzenlenen Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü’nü bu yıl Onur Öymen’e verecekleri toplantı 24 Kasım 2018 Cumartesi günü (bugün) Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Öte yandan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Eğitim İş Antalya Şube Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama ile ülkemizde öğretmenlerin durumu ve olumsuz durumların düzeltilmesi talebinde bulundular.

Eğitim İş Antalya Şubesi’nin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” ünvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bugün, eline geçen her fırsatta eğitimi özelleştirmeye, bilimsel-laik ve ulusal eğitimi özünden kopartıp öğretim birliğini kaldırmaya çalışan bir anlayış iş başındadır.

Cumhuriyet ve laiklik ilkeleriyle kavgalı olan bu anlayış, eğitimi kamu hizmeti olmaktan çıkartıp, öğretmenlerin ve tüm eğitim çalışanlarının iş güvencesini yok etmeye çalışılmaktadır.

Yeni işe alımlarda sözleşmeli ve mülakat uygulamasıyla kadrolaşma çalışmaları da hızlanmıştır.

Öğretmenlerimizin yaşam koşulları, yapılan bu düzenlemelerle, diğer kamu çalışanlarının gerisinde kalmıştır.

Eğitim çalışanları olarak; öğretmenlerimizin mesleki onurunun zedelenmesini ve kararnamelerle özlük haklarının yok sayılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Öğretmenler Günü dolayısıyla, siyasal iktidar sahipleri, hamaset kokan, duygu sömürüsü yapan, sözüm ona öğretmenliği ve eğitimi yücelten pek çok söz söyleyeceklerdir.

Bizler, eğitim çalışanları olarak, artık bu boş sözlerin yıllardır tekrarlanıp söylendiğini bilmekteyiz!

Öncelikle eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin yanı sıra, çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilecekleri bir ortamın oluşturulmasını istiyoruz!

Ne yazık ki bugün öğretmenlerimizin önemli bir kısmı, yaşadıkları ekonomik koşullara ayak uydurabilmek için ek iş yapmak zorundadır.

Bütçeden Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan pay, ne eğitimdeki alt yapı sorunu çözecek, ne de eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayacak orandadır.

Eğitim-İş olarak;

Eğitimin ulusal, bilimsel, laik ve kamusal esaslara dayandırılmasını, her aşamasında parasız olmasını,

Öğretmenlerin sosyo-ekonomik statülerini yükseltecek önlemler alınmasını,

Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesini,

Ülkemizin koşulları göz önünde bulundurularak, yeni bir öğretmen yetiştirme sistemi geliştirilmesini,

Sözleşmeli öğretmen alımına ve mülakat uygulamalarına son verilmesini,

Eğitimde etnik kimlik ve mezhep-tarikat gibi kimlikleri öne çıkartacak ithal müfredat programları yerine, ulusal, laik, bilimsel ve halktan yana programlar uygulanmasını istiyoruz.

Bu öğretmenler gününde Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve Cumhuriyet kazanımlarını savunan Atatürk ilke ve devrimlerini rehber edinen bütün öğretmenleri saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım