Menu
RSS

Antalya DSP’den Mühendis Odalarına Ziyaret

Antalya DSP’den Mühendis Odalarına Ziyaret

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya İl Başkanlığı yönetimi ile birlikte mühendis odalarını ziyaret etti. DSP heyetinin ilk ziyareti Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’ne yapıldı. DSP Antalya İl Başkanı Ahmet Çakmak ve il yöneticileri ile DSP Muratpaşa İlçe Başkanı’nın da katıldığı ziyarette

hem ülke hem de kentin sorunları üzerine görüş alışverişi oldu. DSP İl Başkanı Ahmet Çakmak, ZMO Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer’e, 16 Nisan Anayasa Referandumu sırasında gösterdikleri üstün gayret için teşekkür etti ve bu çabalarının övgüye değer olduğunu belirtti.

Ülkenin uçurumun kenarında olduğu bir dönemde ve OHAL gibi demokrasinin kırıntılarının bile yok edildiği bir ortamda anayasa referandumu yapmanın dünya tarihindeki demokratik değerlere aykırı olduğunu,

toplumsal uzlaşmanın en temel belgesi olması gereken Anayasa’nın sadece bir partinin anayasası gibi referanduma sokulup toplumsal uzlaşmayı reddeden bir anlayışa karşı toplumun demokrasiye,

cumhuriyete, laikliğe düşkün kesimleri tarafından önemli oranda HAYIR karşılığını aldığını belirtti.

Böylesi toplumsal refleks gösterilmesi gereken değişimlerde sivil toplum kuruluşlarına ve TMMOB gibi odalara büyük görevler düştüğünü söyledi.

TMMOB ve özelinde ZMO (Ziraat Mühendisleri Odası) ülke düzeyinde kendisine düşen sorumluluğu yerine getirdiği için ülke adına sevindiklerini belirten Çakmak, sadece ülke düzeyinde değil

aynı zamanda kentin sorunlarına da yeterli duyarlığı gösterdikleri için böyle oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Zeytinlikler ve tarımın giderek AKP tarafından yok edildiği bir dönemde ZMO’nun tavrının takdire şayan olduğunu söyledi.

ZMO Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer’de TMMOB’nin sadece kendi üyelerinin hakların koruma görevi değil aynı zamanda ülkenin demokrasisine ve tarımına da sahip çıkma görevi olduğunu, bunun bir aydın sorumluluğu olduğunu söyledi.

Tuncer özellikle Antalya’nın kırsalında referandum sırasında gerçekten yoğun bir uğraş verildiğini, toplumun ve oda üyelerinin yapılacak olan anayasa değişikliklerini bilmeleri ve bilerek oy kullanmaları temelinde bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bilmeden sandığa gitmenin demokrasiye ters bir durum olacağı bilinciyle bu çalışmaları yürüttüklerini, aynı zamanda 6 kez saldırıya uğrayan Zeytinlik alanları ile ilgili 7.nci saldırıya da karşı durduklarını ifade etti.

Veteriner Hekimler Odası'na Ziyaret

Daha sonra Antalya Veteriner Hekimleri Odası’nı ziyaret eden DSP heyeti, Oda Başkanı Muammer Saygılı ile yine referandum, ülkenin hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntılar ve kentin yeşilinin yağma edilmesi üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Referandum sırasında Antalya’nın kırsalını gezdiklerini anlatan Saygılı, kırsalda yaşayan çiftçinin referandum değişikliklerinden bihaber olduğunu, onlara yapılacak olan değişiklikleri anlattığımızda ise cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılıklarını dile getirdiklerini söyledi.

Saygılı, ülkenin hayvancılık sektörünün, ülke tarihinde bu zamana kadar görülmemiş bir sıkıntı dönemi yaşadığını, hayvancılık yapanların pahalı yem ve ürünlerinin ucuza satılma zorunluluğu cenderesi içinde olduğunu söyledi.

Süt örneğini veren Saygılı, sütün satış fiyatı ile yemin alış fiyatı arasında dengesiz bir oran olduğunu, bu yüzden de insanların ellerindeki hayvanları elden çıkarma zorunda olduklarını anlattı.

Giritli Parkı konusunun da gündeme geldiği sohbette Saygılı, kentin zaten yetersiz olan yeşil alanlarını yok etmenin hem ülkemize, hem kentimize ve hem de insanımıza yapılmış bir kötülük olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım