Menu
RSS

Antalya’daki Kaldırım İşgaline Kim Son Verecek?

Antalya’daki Kaldırım İşgaline Kim Son Verecek?

Cumhuriyet Meydanı ile Kalekapısı arasında yaya geçişine ayırılmış olan geçiş yolları, dondurma tezgâhlarının ve masaların işgali altında. Yayaların geçiş için zorlandığı, en fazla bir kişinin geçebileceği kadar yol geçişini kapatan tezgâh ve masaların denetlenmesi

Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmasına rağmen, tezgâh işgaline bu güne kadar kimse müdahale etmedi. Bu konuda Büyükşehir Belediyesine yapılan müracaatlar da ne yazık ki sonuç alamamış görünüyor.

Özellikle turistlerin bu alanda gezindiği göz önüne alınırsa, gelen turistlerin de geçememesi, geçerken zorlanması mutlaka kısa sürede çözüm beklemekte.

Yerli ve yabancı turistlerin Antalya ziyareti, Cumhuriyet Meydanı’nın seyyar satıcılar çarşısına dönüşmesinden kaynaklanan kaos ortamı nedeniyle çileye dönüşmekte. Bazı işletmeler tezgâhlarını kendi işletmelerine ait bölümlerde tutarken bazı tezgâhlar yürüyüş yolu üzerinde yayaların kullanımına yer bırakmayacak ölçüde alanı işgal etmiş bulunmakta.

Bazı işletmelerinse birden fazla dondurma tezgâhı bulundurması dikkat çekiyor. Dondurma tezgâhlarının mısır tezgâhlarıyla desteklendiği meydandaki işgal çoğunluğunun hiçbir sanat değeri olmayan ve Attalos Heykeli’nin önüne kadar uzanan el işi tezgâhlarıyla tamamlanmakta.

yukarı çık
0
Paylaşım