Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’daki 5 Konfederasyondan 1 Mayıs Mitingine Ortak Çağrı!

Antalya’daki 5 Konfederasyondan 1 Mayıs Mitingine Ortak Çağrı!

1 Mayıs’ta Antalya’da yapılacak olan etkinlik için, 1 Mayıs Düzenleme Komitesi, 1 Mayıs’a katılım için çağrı yaptı. Aydın Kanza Parkı’nda toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na yürünecek. Türk-İş, DİSK, TMMOB, KESK ve Birleşik Kamu İş Antalya il temsilcileri tarafından oluşturulan

‘1 Mayıs Düzenleme Komitesi’ basın toplantısı yaptı. Bu konfederasyonlara bağlı sendikalarında katıldığı basın toplantısında, Türk İş Antalya Temsilcisi ve Tes İş Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal’ın okuduğu basın açıklamasını okudu.

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel İş Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar, KESK Antalya İl Temsilcisi ve Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Birleşik Kamu İş Antalya İl Temsilcisi ve Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar ve

TMMOB adına Vahap Tuncer komite açıklamasında yerlerini aldılar.

Türk İş Antalya Temsilcisi ve Tes İş Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal tarafından yapılan basın açıklamasında “Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler, emeğiyle bu ülkeyi var edenler 1 Mayıs’ta buluşuyor.

Çalışırken ölmek, sakat kalmak, tükenmek istemeyenler, yaşamı savunanlar buluşuyor” dedi.

“Bu ülke için çalışan ama en temel hakları yok sayılan milyonlar, yurttaş olduklarını hatırlatmak için, "Cumhur"un kim olduğunu göstermek için birlik-mücadele ve dayanışma için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyor” denilen açıklamada şunlar söylendi;

“Bize dayatılan bu vahşi sermaye düzenine karşı işini, ekmeğini, şekerini, deresini, ormanını, tarlasını, ülkesini ve geleceğini savunanlar buluşuyor.

Açlık/yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkûm edilenler, "geçinemiyoruz" di-yenler, intiharla iş kazası arasında sıkışıp kalan işsiz eğitimciler, işsizler buluşuyor.

Emek, barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük, kardeşlik, laiklik, adalet mücadeleleri buluşuyor. Yaşamını, doğasını, aklını ve vatanını, sermayenin ve tek adam rejiminin kuşatmasına karşı savunanlar buluşuyor.

Şiddete, ayrımcılığa, tacize, tecavüze, yok sayılmaya karşı "emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir" diyen kadınlar buluşuyor. Bu daha başlangıç" diyenler, "hayır" diyenler, "adalet" diyenler buluşuyor.

Bu ülkenin emeğiyle yaşayan çoğunluğu, ülkenin yok sayılmak istenen gerçek sahipleri buluşuyor. OHAL rejimiyle işinden, ekmeğinden edilen, geleceği karartılan, açlıkla terbiye edilmek istenen ihraçlar buluşuyor.

Bu ülke için çalışan ama en temel hakları yok sayılan milyonlar, yurttaş olduklarını hatırlatmak için, "Cumhur"un kim olduğunu göstermek için birlik-mücadele ve dayanışma için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyor.

Kadın erkek, genç yaşlı çocuk bu büyük buluşmaya hazırlanıyor. Milyonlar OHAL ile dayatılan yeni rejimin karanlığına teslim olmuyor. Milyonlar bir arada kazanacağımız rengârenk, güneşli güzel günlerin, emek ile kuracağımız geleceğin resmini çizmek için buluşuyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, emeğin taleplerini, demokrasiye, barışa ve özgürlüğe olan özlemimizi, haykırmak için 1 Mayıs meydanlarındayız.

Biz emek ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, tüm siyasi partiler olarak sadece üyelerimizi ve bizlerle beraber 1 Mayıs alanlarında olacağını ifade eden tüm dost kurumları değil, bu ülkede emeğiyle geçinen ve yok sayılmak istenen herkesi,

1 Mayıs 2018 için ilan ettiğimiz emeğin demokrasi seferberliğine güç vermeye çağırıyoruz. Emeğimiz, ülkemiz, geleceğimiz için 1 Mayıs’a! Eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış, laiklik, demokrasi ve vatan için 1 Mayıs’a! Güzel günler için 1 Mayıs’a!

Yaşasın 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü! Birlikte güçlüyüz! Birlikte başaracağız

1 Mayıs 2018 Salı günü saat 14.00’da 100.Yıl Aydın Kanza Parkı’nda buluşarak; halkımızla beraber el ele, kol kola, omuz omuza hep birlikte Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüp taleplerimizi hep birlikte haykıralım!”

yukarı çık
0
Paylaşım