Menu
RSS

Antalya’da Yürek Sızlatan Karar!

Antalya’da Yürek Sızlatan Karar!

Yaz tatilini Antalya’da geçiren liseli Deniz Temizyürek’e otomobili ile çarparak ölmesine neden olan Yeşim Yılmaz’a 2.5 yıl hapis cezası verildi. Bu ceza da paraya çevrilerek 24 taksite bağlandı.

Sabah Gazetesinden Erdoğan Öztürk'ün haberine göre Antalya'da 2015 yılının Temmuz ayında Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Deniz Temizyürek'e otomobili ile çarparak ölümüne neden olan sürücü Yeşim Yılmaz'ın (23) yargılandığı davada karar çıktı. Antalya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonunda verilen karar yürekleri sızlattı.

4 Kişiye Can Oldu

Antalya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sürücü Yeşim Yılmaz, avukatı ve yakınları ile kazada hayatını kaybeden Deniz Temizyürek'in babası Müslim Temizyürek ve avukatı hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, İstanbul 7 Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 3 kişilik bilirkişi heyetinde hazırlatılan raporun geldiğini bildirdi.

Baba Müslim Temizyürek, hayatını kaybeden kızını kusurlu bulan bilirkişi raporunun kabul edilemez olduğunu ifade ederek rapora itiraz etti. Kızının kaza sonrası gerçekleşen beyin ölümünde organlarının bağışladığını da belirten baba Temizyürek, "Kızım bir daha geri gelmeyecek. Bunu çok biliyoruz. Ancak kızımın hayatına mal olan sürücünün en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Yüreğimi Sızlattı

Mahkeme, Yeşim Yılmaz'ın 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle bu cezanın 2 yıl 6 aya indirildiğini açıkladı. Mahkeme, cezayı günlük 30 TL'den 27 bin 300 TL adli para cezasına çevirip Yılmaz'ın bu para cezasını 24 taksitte ödemesine karar verdi.

Duruşmanın ardından baba Müslim Temizyürek, kızının hayatına mal olan sürücü Yeşim Yılmaz'a verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kararının paraya çevrilmesinin yürekleri sızlattığını söyledi. Karşı tarafın paraya çevirme talebi olmadığını da belirten acılı baba, "Böyle bir talep olmadığı halde niçin hapis cezası paraya çevriliyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.

Başında Ağlamıştı

Konyaaltı Belediye Caddesi'nde 13 Temmuz 2015'te Yeşim Yılmaz'ın kullandığı 16 K 9292 plakalı otomobil yaya olarak yürüyen Deniz Temizyürek'e çarpmıştı. Hemşire adayı Temizyürek'in, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından bağışlanan organları 4 kişiye can olmuştu. Yılmaz'ın, kaza yerinde, "Allah'ım ne olur yaşasın" diye ağlayarak yalvarması dikkat çekmişti. Kaynak: Sabah&Erdoğan Öztürk

yukarı çık
0
Paylaşım