Menu
RSS

Antalya’da Yat Limanı Tiyatrosu Esnafı Çileden Çıkardı!

Antalya’da Yat Limanı Tiyatrosu Esnafı Çileden Çıkardı!

Kaleiçi Yat Limanı amfi tiyatroda her akşam sahnelenen rezillik bölge esnafını çileden çıkardı. Çocuk yaştakilerin alkol aldığını belirten esnaf acil olarak önlem alınmasını istedi.

Sabah gazetesinden Talat Öztuzsuz'un haberine göre Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda yer alan amfi tiyatroda her akşam aynı rezillik sahneleniyor. Kültürel faaliyetler için projelendiren amfi tiyatronun alkol alanların buluşma noktası haline gelmesi bölge esnafını çileden çıkardı.

Her akşam havanın kararmasıyla amfi tiyatroda toplanan gençlerin sayısı, hafta sonları yüzlerle ifade ediliyor. Alkol alan gençlerin yaptığı taşkınlıklar nedeniyle sahibi oldukları mekanları erkenden kapatmak zorunda kaldıklarını anlatan bölge esnafı, imza toplayarak konuyu Antalya Valiliği'ne taşıdı.

Hayat Duruyor

Amfi tiyatroya komşu mekanlardan birini işleten Hasan Demirkıran, hemen her akşam amfi tiyatroda toplanan gençlerin rahat durmayıp olay çıkardıklarını söyledi.

Olaylar nedeniyle müşterilerin de rahatsız olduğunu anlatan Demirkıran, "Amfi tiyatroda insanlar toplanmaya başladı mı biz de dükkanları kapatmak zorunda kalıyoruz. Orada hayat başladı mı bizde hayat duruyor. Bağırarak küfür ediyorlar hatta içtikleri şişeleri atıyorlar. Huzurumuz kalmadı" dedi.

Felakete Gebe

Haftada en iki kere amfi tiyatroda alkol alan gençler arasında bıçaklanmayla sonuçlanan kavgaların yaşandığını söyleyen Demirkıran, "Burası gençlerimizin hayatını tehdit eden felaketlere gebe. Böyle bir felaket sonrası, keşke önlem alınsaydı dememek için şimdiden önlem alınması gerekiyor" dedi.

Tüm bölge esnafının elde ettiği gelirin, Yat Limanı'nda alkol satan bir büfeden daha az olduğunu iddia eden Demirkıran, "Amfi tiyatroya komşu dükkanlar birer birer kapanmaya başladı. Biz de zor ayakta duruyoruz" dedi. Demirkıran, alkol alan gençlerin köşe başlarını tuvalet olarak kullanmasından da dert yandı.

Çocuklar Korunsun

Bölge esnafı olarak diken üzerinde olduklarını anlatan restoran işletmecisi İdris Ölçer ise okul çağında çocukların alkol, hatta uyuşturucu aldığını belirterek, önlem alınması çağrısı yaptı. Ölçer, "Çocukların alkol gibi kötü alışkanlıklardan korunması gerekiyor.

Böyle ortamlar çocukların gelişimi için hiç uygun değil. Ayrıca taciz gibi istenmeyen olaylar için de uygun bir ortam. Bir baba olarak bu konudan çok endişeleniyorum. Acilen önlem alınmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Özgürlüğün Sınırı Var

Restoran işletmecisi Ahmet Esen de imza toplayarak Valiliğe verdiklerini belirterek, "Ben özgürlükten yanayım. Ama bir kişinin özgürlüğü, diğer kişinin özgürlüğüne zarar verince, durup düşünmek gerekiyor. Kontrol ve güvenlik şart" diye konuştu.

Tek Sorun Bu Değil

Hasan Demirkıran, bölgedeki tek sorunun amfi tiyatro olmadığını belirterek, sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı: "Yapılan asansör yetersiz ve amacına hizmet etmiyor. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız bu asansörde yer bulamıyor. Bölgede bir yürüyen merdivenin yapılması çok daha iyi hizmet eder.

Ayrıca otopark sorunu da ciddi boyutta. 60 araba kapasiteli otoparkta yer bulmakta güçlük çekiliyor. Otopark sahibi işletmeci aynı zamanda restoran sahibi olduğu için haklı olarak kendi misafirlerine öncelik uyguluyor. Bu da diğer işletmelerin ticaretini etkiliyor." Kaynak: Sabah & Talat Öztuzsuz

yukarı çık
0
Paylaşım