Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Prev Next

Antalya’da Otopark Projesine Piknikli Tepki!

Antalya’da Otopark Projesine Piknikli Tepki!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Şarampol Caddesi Düzenleme Projesi' kapsamında 'Giritli Parkı'nın yerine otopark yapacağı iddialarına mahalle sakinleri parkta piknik yaparak tepki gösterdi. Üçgen Mahallesi'ndeki Giritli Parkı'nın, Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü

'Şarampol Caddesi Düzenleme Projesi' kapsamında yıkılarak yerine otopark yapılacağı iddia edildi. Geçen hafta basın açıklaması yaparak tepki gösteren mahalle sakinleri, bugün de parkta piknik yaparak tepkilerini sürdürdü.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı piknikte, kadınlar pişi dağıttı.

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu adına Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Keziban Arıcan da basına açıklama yaptı. Başkan Arıcan, 70 yıllık geçmişi olan 'Giritli Parkı'nın kent kimliği arasında yer aldığını söyledi.

Parkın konumu itibariyle 3 okul, hastane ve kütüphanenin ortasında yer aldığını belirten Başkan Arıcan, yine çevresinde bir yaşlı evi ve bir de özel çocuk eğitim merkezi bulunduğunu söyledi.

Parkın semt sakinlerinin nefes alabildiği tek yer olduğuna değinen Keziban Arıcan, "Parkta, Girit kültürünün yaşatıldığı Girit Evi de bulunuyor. Müze şeklindeki bu ev, her gün onlarca misafiri ağırlıyor, kültürel etkinlikler yapılıyor. Parkın otopark uğruna yıkılmasıyla buradaki sosyal yaşam sona erecek" dedi.

7 KATLI OTOPARK

Büyükşehir Belediyesi'nden edindikleri bilgilere göre park alanına 3 katı yer altında olmak üzere 7 katlı otopark yapılacağını anlatan Arıcan, "Kentsel dönüşüm kapsamında mevcut yeşil alanlarımızın yok edilmesi kabul edilemez. Söz konusu otopark ve kent için alınacak diğer kararlar masa başı olmamalı.

Önce yerel halkın fikri alınmalı, bilimsel yöntemlerle, mimarlık, şehir plancılığı ve mühendisliğin temel ilkeleri değerlendirilmelidir. Antalya sevdalısı insanlar olarak Giritli Parkı'nın yerine otopark yapılması projesine karşıyız" dedi.

Giritliler Derneği Başkanı Cem Çon da, mahalle sakinlerini ve sivil toplum kuruluşları üyelerini parkta her gün piknik yapmaya, sohbet etmeye davet etti.

yukarı çık
0
Paylaşım