Menu
RSS

Antalya’da Otobüs Krizi Çözülemiyor, Vatandaş Perişan Halde!

Antalya’da Otobüs Krizi Çözülemiyor, Vatandaş Perişan Halde!

Antalya’da minibüs esnafının Büyükşehir Belediyesi’yle çekişmesinin faturasını vatandaş ödüyor. Minibüs esnafı kontak kapatınca evine, işine gitmek isteyen vatandaş duraklarda perişan oldu.

Antalya kent merkezinde hizmet verecek olan toplu ulaşım araçlarının 12 metrelik tek tip otobüslere dönüştürülme kararı sonrası Büyükşehir Belediyesi ile minibüsçü esnafı arasında yaşanan restleşme vatandaşı vurdu.

Değişime katılmama kararı alan 420 minibüs kontak kapatınca evine, işine gitmek isteyen vatandaş duraklarda perişan oldu.

Tepki Büyüyor!

Özellikle Muratpaşa ve Kepez İlçesi’ndeki seferlerde ciddi aksamalar yaşanırken, dakikalarca duraklarda bekleyip zorlukla kendilerini araçların içine atan vatandaş balık istifi yolculuk yapmaktan kurtulamadı.

Vatandaş, araçların değişimine yönelik hazırlanan taahhütnameyi imzalamamakta direnen minibüsçü esnafına ateş püskürüyor.

‘Birbirimizi Eziyoruz’

İnsanlar perişan halde duraklarda araç beklediğini anlatan toplu taşıma yolcusu Aykut Uz (27), “Duraklarda dakikalarca araç bekleyip birbirimizi ezerek otobüslere biniyoruz.

Çünkü insanlar işlerine, evlerine erken gitmeye çalışıyor. Tıka basa dolu olan araçlar mecburen hiçbir durakta durmuyor. Durakta duran araçlara ise insanlar zombi gibi hücum ediyor. Böyle sisteme yazıklar olsun” dedi.

‘İşlerimizden Kovulacağız’

Bir başka toplu taşıma yolcusu Elif Tatar (43), “Resmen rezillik yaşıyoruz. Araç o kadar dolu ki neredeyse şoför ayakta gidecek! Minibüsçüler devletle güç savaşına girecek diye bizim çektiğimiz zulüm reva mı

Biz de vatandaş olarak toplu taşımada otobüslerin kullanılması taraftarıyız. Minibüsçüler neden buna karşı çıkıyor anlam veremiyoruz. Bir an önce bu ihtilaf giderilmeli. Aksi halde işlerimizden kovulma derecesine geleceğiz” diye konuştu.

Hep Aynı Açıklama

Süreçle ilgili bugüne kadar hiçbir net açıklama yapmayan Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Dinleten ise şöyle konuştu: “Minibüslerimizi sefere çıkarmayan Büyükşehir.

Bizim esnafımız aç. Biz de sorunun çözülmesini vatandaşın mağdur edilmemesini istiyoruz. Ancak şu ana kadar yapılan görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmadı. Avukatlarımız süreci takip ediyor.” Kaynak: Hürriyet

yukarı çık
0
Paylaşım