Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya’da 2 Asırlık Ağalar Cami Yeniden İbadete Açıldı

  • Yazan 
Antalya’da 2 Asırlık Ağalar Cami Yeniden İbadete Açıldı

1800’lü yıllarda Perge antik kentinden getirilen taşlarla yapılan tarihi Ağalar Cami yeniden ibadete açıldı. Çökme tehlikesi olan, kubbelerinde yırtıklar oluşan camiye Aksu Belediyesi el atmıştı. Antalya Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aksu Belediyesi, Müze Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumların verdiği destekle cami restore edilerek yeniden ibadete açıldı.

Tarihi camide yıllar sonra ilk Cuma namazı kılındı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Ecdat yadigârı dediği Ağalar Camisinin yeniden ibadete açılmasında emeği geçen tüm kurumlara ve personele teşekkür etti.

İhsaniye Mahallesinde yer alan tarihi Ağalar Cami’nin restorasyonu tamamlandı, camide yıllar sonra ilk Cuma namazı yoğun katılım ile kılındı. 1800’lü yıllarda antik kent Perge’den alınan taşlarla yapılan ve bu nedenle taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilen cami uzun zamandır çökme tehlikesi nedeniyle kullanılamıyordu. Caminin restorasyonu için ihale gerçekleştiren Aksu Belediyesi, tarihi camiyi yeniden kullanıma açmayı başardı.

Çeşmesiyle birlikte tüm bina restore edilerek bir tarihi kültür varlığı halkın hizmetine yeniden açıldı.

ŞAHİN’DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Caminin yeniden ibadete açılmasının mutluluğunu yaşayan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Ecdat yadigarımız tarihi mirasımız Ağalar Camisinin restorasyon işini hayırlısıyla bitirdik. Emeği geçen Antalya Valiliğimize, Kaymakamlığımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, belediyemizin ekiplerine, Müze Müdürlüğümüze, Röleve Anıtlar Kuruluna, Müftülüğümüze, teknik ekibimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Allah hepsinden razı olsun. Camide ilk Cuma namazımızı kıldık, tarihi camiyi ibadete açtık, halkımıza hayırlı olsun. Bugün camimizin açılmasının mutluluğunu yaşadık, darısı Aksu merkezde yapacağımız kütüphanenin başına.” dedi.

Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek’in kıldırdığı Cuma namazına Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Aydoğmuş, Hakkı Çoşgun, Yusuf Koçyiğit, Nevzat Bozarslan, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 2014 yılının son ayında restorasyonuna başlanan caminin imalatları yaklaşık 900 bin liraya mal oldu. İçinde mezarlık bulunan Ağlar Caminin bahçesinin de yeni bir proje ile restorasyonunun yapılacağı belirtildi.

yukarı çık
0
Paylaşım