Menu
RSS

Antalya CKD Yılın Annesi Ödülünü Fatma Şık’a Verdi

Antalya CKD Yılın Annesi Ödülünü Fatma Şık’a Verdi

Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi, bu yıl ilk kez verdiği ‘yılın annesi’ ödülüne, gazeteci Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık’ı layık gördü. Derneğin Antalya’daki merkezinde gerçekleştirilen ödül töreninde, duygusal anlar yaşandı.

“Mücadele Eden Her Anne, Yılın Annesidir”

Tören öncesi CKD Antalya Şube Başkanı Ayşe Kantarcılar bir konuşma yaptı. Bu vatana evlatlarını şehit vermiş tüm annelerin anneler gününü kutlayan Kantarcılar;  her yıl anneler gününde verilen yılın annesi ödülüne, bu yıl Fatma Şık’ı layık gördüklerini söyledi.

Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Mücadeleci evlatlar yetiştiren annelere her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğunu söyleyen Kantarcılar; “ Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya yönetimi olarak her yıl yılın annesini seçme kararımızın

bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz. Öncelikle belirtmeliyiz ki; herkesin annesi yılın annesidir. Yetiştirdiği evlat ile ülkenin kaderini değiştiren Zübeyde Hanım başta olmak üzere; bu vatana evlatlarını şehit vermiş engelli evlatların yaşaması için

ve hakları için mücadele eden, şiddet gördüğü halde evlatları için buna göğüs geren, emeğinin karşılığını alamayan, evlatları için mücadeleden vazgeçmeyen, ezilen her anne bizim için yılın annesidir” diye konuştu.

“Ahmet Şık’ın Annesine Teşekkür”

Bu yıl ilk kez verilen ödüle gazeteci Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık’ı layık gördüklerini söyleyen Kantarcılar,  Cumhuriyet kadınları adına Fatma Şık’a Cumhuriyetçi evlat yetiştirdiği için teşekkür etti.

“Cumhuriyetçi ve Atatürkçü, mücadeleci evlatlar yetiştiren bir anne, iyi bir eş, toplumsal duyarlılığının olması, sosyal yardımlaşmayı yaşamına taşımış olması, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü evlatlarımızın bu ülkenin sıkıntılı sürecindeki

dik duruşu nedeniyle bu yıl ilk kez düzenlediğimiz ‘yılın annesi ödülüne Fatma Şık’ı layık gördük. Tüm baskı ve mağduriyetlere rağmen, gerçekleri halkımızla paylaşıp bizleri aydınlatmak adına bedel ödemeleri, ilkelerinden ödün vermemelerinden dolayı

dernek yönetimi olarak Gazeteci Ahmet Şık’a ve kıymetli annesi Fatma Şık’a teşekkür ediyoruz” diyen CKD Antalya Şube Başkanı Ayşe Kantarcılar, ödül ve çiçeği Fatma Şık’a takdim etti.

“Çocuklarımın Yanındayım”

Kendisine verilen plaketten onur duyduğunu söyleyen Fatma Şık, ödülü tüm anneler adına kabul ettiğini söyledi. Türk toplumunda annelerin çok kutsal olduğunu, anneler günün sadece bir gün değil her gün olduğunu anlatan Şık;

“Çok teşekkür ederim. Her gün anneler günü. Anneden başka bir şey yok. Ben bir çocuk gelinim.  3 tane çocuk yetiştirmeye çalıştım. Çok zor şartlarda yetiştirdim.

Baba var ama bir trafik kazasından dolayı var yok olarak mücadeleyi çok severim. Mücadeleci bir aileden geldim. 1980’de ağabeyim CHP Adana il başkanıydı. Ben Adanalıyım, eşim Antalyalı.

Maalesef Kahramanmaraş davalarına giren üç avukatı da öldürdüler Adana’da. Bir tanesi de abimdi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı öldürülmüş oldu.

Arkasından Niğde, Kayseri peş peşe geldi. Hayırlısı olsun. Çocuklar da mücadeleci yetişmek zorunda kaldılar. Bunda bir anne olarak benim hakkım çok. Her ne kadar çocuklar eşit şartlarda büyütülür dense de, çocuğu anne yetiştirir. 

Ben buna inanıyorum. Herkese de saygım var. Türk toplumunda anneliğin çok ayrı bir yeri var. Çocuklarımın yaptıklarından dolayı hiçbir zaman pişmanlık duymuyorum. Arkalarındayım” diye konuştu.

“Oğlum Ahmet, Sabıkalı Piyade”

Bugüne kadar süre içerisinde üç evladının da arkasında olduğunun altını çizen Fatma Şık, oğlu gazeteci Ahmet Şık için sabıkalı piyade yakıştırmasında bulundu. Türlü zorluklarla büyüttüğü çocuklarıyla gurur duyduğunu dile getiren Şık;

“Doğruyu ve güzeli yaptıklarına inanıyorum. Her üçü de benim yaşam kaynağım. Beni hayata bağlıyor onlar. Benim onlardan başka kimsem yok.  Ben hayatımı onlara verdim. Nişan yüzüğümü satarak onları okuttum.

Çocuklarımın üniversite yılları çok zorlu geçti. Onlar da bu bilinçle yetişti, hiçbir kötü alışkanlıkları yok. Büyük oğlum barış akademisyeni mağduru.  Temelinde muhalif bir kişiliğe sahiptir. Ahmet’i  (Şık) ise herkes biliyor.

O artık sabıkalı piyade. Hala uğraşıyor ama sonu nereye gidecek bilmiyorum. Ama oğlum her zaman doğruyu araştıran birisidir. Bütün arkadaşlara bu plaketi bana vermeyi değer gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum.

Bu plaketi tüm anneler adına kabul ediyorum” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım