Menu
RSS

Antalya CHP Milletvekili Budak: Yatırımlar Durdu, Sanayi Çöküyor, Bakanlık Uykuda

Antalya CHP Milletvekili Budak: Yatırımlar Durdu, Sanayi Çöküyor, Bakanlık Uykuda

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, genç nüfustaki işsizliğin yüzde 30’a yaklaştığını, sanayi üretimi ve GSMH’nın eksiye düştüğünü ancak hükümetin, bunlar yokmuş gibi hayali projelerle uğraştığını söyledi.

Budak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın enerji maliyet artışlarıyla ilgili soru önergesine, sorularla ilgisi olmayan, pratiğe dökülemeyecek projelerle cevap verdiğini bildirdi.

Çetin Osman Budak, enerji fiyatlarındaki yükseliş ve sanayi üretimindeki düşüşe karşı ne gibi önlemler alındığını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a sordu.

Bakanın verdiği cevabın, Türkiye’nin sıcak ekonomi gündemiyle örtüşmediğini ve sorularla ilgisi olmadığını belirten Budak, “Ekonomik verilere güvenin kalmadığı TÜİK’in yaptığı açıklamalara göre bile, genç işsizlik yüzde 27’yi aşarak yüzde 30’a yaklaştı.

Sanayi üretimi ve GSMH giderek geriliyor. Biz bunların önüne geçilmesi için enerji maliyetlerindeki artışın gerekçelerini ve çözüme yönelik neler yapıldığını soruyoruz.

Oysa Sayın Bakanın verdiği cevap Türkiye gerçekleriyle örtüşmediği gibi, sorunlara bakış açılarının da akılcı çözümden çok uzak olduğunu gösteriyor” dedi.

“Yüzde 100’e Yakın Zam Yapıp, ‘Tasarruf Projesi’ Sunuyorlar”

Hükümetin son 16 ayda sanayide ve konutlarda elektriğe yüksek oranlı zamlar yaptığını ve birikimli artış oranının yüzde 130’u aştığını belirten Çetin Osman Budak, “Yapılan bu artışlara rağmen çözüm önerisini sorduğumuzda, ‘tasarruf projelerinden’ bahsediyorlar.

Enerjinin verimli kullanılması gerektiğinin tabii ki farkındayız ancak hem vatandaşın hem sanayicinin tasarruf yanı sıra enerjiyi daha düşük maliyetle tüketmeye ihtiyacı var. Yükselen maliyet, sanayicinin üretimi artırmasının önündeki en büyük engellerden birisidir.

Yani, yatırımlar durdu, sanayi çöküyor, işsizlik uçtu; Sanayi Bakanlığı derin uykuda.” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım