Menu
RSS

Antalya CHP İl Binası Önünde Bayramlaştı

Antalya CHP İl Binası Önünde Bayramlaştı

CHP Antalya İl Başkanlığı Kurban Bayramı nedeniyle her yıl geleneksel hale gelen bayramın ikinci günü il binası önünde partililerle bayramlaştı. Bayramlaşmada konuşan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul gerek dini gerekse de milli bayramlara değindi.

Ramazan ve Kurban Bayramlarının birliğin, beraberliğin, barışın, kardeşliğin, dostluğun en yoğun yaşandığı bayramlardır diyen Kumbul, milli bayramların da önemine değindi.

Önümüzdeki 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenecek etkinliğe partilileri davet eden Kumbul, “Mustafa Kemal Atatürk, bomba sırtında olanları şöyle anlatıyor; düşmanla aramızda sadece 8 metre vardı.

Cephedekiler ölüyordu, ikinci siperdekiler birinci siperdekilerin öldüklerini izliyorlardı. Üç dakika içinde öleceklerini biliyorlardı. Bilenler Kuranı Kerim okuyor, Kelimeyi Şahadet getiriyorlardı.

Ama birinci sipere gitmek için asla kuşku duymuyorlardı. İşte Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşını kazanmamızın nedeni tamamen milletimizdeki bu ruhtur.

Biz Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Türkiye’de yaşayan vatandaşlar olarak, hangi etnik kimlikten olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, hepimiz beraber omuz omuza savaştık ve

şu anda bu topraklarda kefensiz yatan şehitlerimiz farklı etnik kimliklerden, mezheplerden. Yani hiç kimse bir diğerini ötekileştirmedi, herkes vatan için cepheye koştu.

Biz de bugün aynı ruhla, aynı birlik ve beraberlikle, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin omuz omuza beraberce vatan için mücadele ettiği, dini ve milli bayramları beraber kutladığımız günleri yaşamak istiyoruz.

Bunun için CHP’nin iktidarına bir an önce ihtiyaç var. Yakın bir zamanda yerel seçim var. Buradan şunu söylemek istiyorum; parti içinde mücadeleyi kim veriyor olursa olsun, yerel seçimlerde adayımız kim olursa olsun

büyükşehir ve bütün belediyeleri kazanmak için omuz omuza beraber mücadele etmek zorundayız. Bütün hesapları bir kenara bırakıp, vatanımız için, milletimiz için, bir sonraki genel seçimleri kazanabilmek için,

Türkiye’nin özlem duyduğu CHP iktidarı için, içimizdeki Kuvayı Milliye ruhunu tekrar diriltmek, canlı tutmak zorundayız. Ben inanıyorum ki burada bulunan herkes bu mücadeleyi verecektir” dedi.

Bayramlaşmaya CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, Cavit Arı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Bakanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç,

İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım