Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Prev Next

Antalya CHP'de İl Başkanlığı Adaylığında Adı Geçenler

Antalya CHP'de İl Başkanlığı Adaylığında Adı Geçenler

CHP’de delege seçimleri kıran kırana geçiyor. Daha önce partinin hiçbir çalışmasında katkı vermeyenler, delege olma söz konusu olunca herkesten önde yer alıp hem de “beni yazmazsanız haaa” türünden ne anlama geldiğini bir türlü anlayamadığım sözlerle baskı unsuru olma derdine girmişler.

CHP’de delege olmak gerçekten de bu kadar önemli mi? Delege seçildiği anda seçilenlerin etiketlerinde bir değişim oluyor ama onun ötesinde aday adaylarının kendini araması ve lehte oy kullanması için ikna turlarında bir değeri oluyor.

Bunun ötesinde de seçim sonuçlandığında hiçbir hükmü kalmıyor.

Devrim Kök dönemindeki il başkanı olma stratejisi bir başka uygulanmıştı. Kök ilçe delegelerinin belirlenme sürecinden itibaren müdahaleci olmuş ve kendini seçebilecek delegelerin seçimlerde kazanabilmesi için ciddi bir çaba sarf etmişti.

Ancak günümüzde il başkanlığına aday olacaklar arasında bu tür bir çabayı görememekteyiz. Elbette alttan alta delegelerin kim olacağını takip edip müdahale edebilecek durumlar doğduğunda da bu fırsatı kaçırmamaktalar.

İl başkanlığına aday olacaklara bir bakalım isterseniz.

Mevcut İl Başkanı Ahmet Kumbul bunların başında geliyor elbette. Ancak taban arasında yaptığım araştırmalarda Kumbul’un işinin öyle kolay olmadığını da gözlemledim. Bir yandan Ümit Uysal’ın “Benim büyükşehir adaylığım sırasında bana destek vermedin

şimdi de benden destek bekleme” gibi bir takım söylemler ortalıkta dolaşmakta. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise bir araştırma içinde olduğu duyumları aldım.

Bazı isimleri masaya koyup değerlendirdiği ve bu araştırmalar sonucunda aday kimi görmek istiyorsa onun lehine el altından açıklayacağı söyleniyor. Bu isimleri sır gibi saklıyorlar, ne kadar üzerine gittiysem de isimleri söylemediler.

Tahmin edebildiklerim var elbette ama bu dedikoduya gireceği için söylememek daha doğru olur, yönlendirme yapmak yanlış olacak.

Kumbul’un dışında ise Uysal’ın Vahap Tuncer veya Niyazi Nefi Kara isimleri üzerinde durduğunu duydum. Gariplerin de destek verdiği bu isimlerin aday olup olmayacakları alan araştırması sonucu belli olacak gibime geliyor.

Onun için de pek ortaya çıkıp bu şekilde bir açıklamadan kaçınıyorlar. Hatta “ben aday değilim” gibi söylemler de geliştirebilirler. Bu söylem ne kadar gerçeği yansıtır onu da süreç gösterecek.

Bir başka il başkan adayı ise Mustafa Şeker. Şeker aday olduğunu açıkça beyan ediyor. Süreç içerisinde adaylığını açıklayabileceğini, neden aday olduğunu da bir yazılı açıklama ile bildireceğini söylüyor.

Diğer bir isim de adaylığı ciddi şekilde düşünen Altan Ayaz. Sessiz sedasız çalışma yürütüyor. Edindiğim bilgilere göre de kısa bir süre içerisinde o da neden aday olduğunu açıklayacak. Haftaya bu açıklama gerçekleşecek.

Bir başka isim, Cengiz Gülebay. Gülebay ile adaylığı konusunda henüz hiçbir konuşmam olmadı. Ancak sanırım o da gelecek hafta nedenlerini açıklayacak.

Sosyal medyadan duyuru yapan Kepez Meclis Üyesinin ise bu konuda hiçbir şansının olmadığını düşündüğüm için ciddiye de almadım.

Tansev Pilavcı ise bana aday olmadığını söylese de etraftan adaylık çalışmaları yaptığı söyleniyor. Ne kadar ciddi o da süreç içerisinde ortaya çıkar.

Her daim il başkanlığı adaylığı isimleri arasında Mustafa Erdem ve Tuncay Ercenk’e gelince; her ikisinin de açıktan adaylık konusunda bir bayanı yok.

Genel medkezin il başkanlığında tek adayla gidilmesi yönündeki temennisinin nasıl gelişeceğine bakarsak, sanırım bu aday olduğunu açıkça beyan edenleri bir araya getirip uzlaşma zemini yaratmaya çalışacaktır. Uzlaşma olur mu derseniz, ben pek umutlu değilim.

Peki neden il başkanlığı bu kadar önemli derseniz, 2020 yılında yapılacak olan erken genel seçimde milletvekili adaylıkları konusunda il başkanlığının öyle ya da böyle bir etkisi olmakta.

Bu süreç daha çok kimlerin milletvekili olmak istediği, kimlerin bu isteklere destek verebilecekleri üzerine kurulu bir stratejinin ürünü.

Kim ne derse desin, Muhittin Böcek’in aday konusundaki tercihi birçok açıdan önemli olacak gibi görünüyor. Böcek sürpriz yapıp bir kadın aday olmasını isterse ne olacak? Bu soruya cevabı hele bir düşünün.

yukarı çık
0
Paylaşım