Menu
RSS

Antalya Çalkaya İmar Planları TBMM Gündeminde

Antalya Çalkaya İmar Planları TBMM Gündeminde

Aksu ilçesi Çalkaya bölgesi imar planına ilişkin kanun teklifinin yer aldığı kanun maddesi, TBMM Çevre Komisyonu'na gönderildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çalkaya Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ile ilgili imar planlarının

ekim ayı meclis toplantısında onaylandığını hatırlattı. Bundan sonraki süreçte Çalkaya'ya yönelik bir kanun çalışması gerektiğini belirten Başkan Türel, konuyla ilgili Ak Parti Antalya milletvekilleriyle Ankara'da temaslar gerçekleştirdiği kaydetti.

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında yapılan toplantıda taslak kanun metni çalışması yapıldığını, içerisinde Çalkaya imarına ilişkin geçici maddenin de yer aldığı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Çevre Komisyonunun gündemine alındığını kaydetti.

Başkan Türel, Çevre Komisyonu'ndaki müzakerelerin ardından kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nun gündemine geleceğini belirtti.

Kanun teklifinde Geçici 18. Maddede, "Kentsel Dönüşüm ve gelişim projeleri kapsamında hazırlanan her ölçekteki imar ve parselasyon planları Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılır ve onanır" ifadelerine yer verildi.

Kanunun geçmesiyle birlikte parselasyon ve tescilin tamamlanması ve şerhlerin kalkması noktasında sürecin önündeki yasal engeller kalkacak.

Böylece Çalkaya bölgesindeki halkın, 1990'lı yıllarda yapılan imar planlarına bağlı olarak 70'in üzerinde imar uygulaması sonucu ortaya çıkan mağduriyetleri giderilecek. Buna göre kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilen alanlarda, tescilli olan mevcut parseller esas alınarak imar uygulanacak.

BAŞKAN TÜREL'DEN TEŞEKKÜR

Çalkaya'da mülkiyet karmaşasıyla ilgili yıllardır yaşanan sorunların çözümü noktasında gelinen noktanın sevindirici olduğunu söyleyen Menderes Türel, "Antalya'da kentsel dönüşümün sağladığı avantajlardan yararlanarak Çalkaya bölgesinde tapular üzerindeki şerhleri kaldırmaya yönelik bir düzenleme yapmak için kolları sıvadık.

Öncelikle bize güvenen ve destek veren Çalkaya halkına, sonrasında planları onaylama noktasında hassasiyet gösteren Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerimize ve Çalkaya ile ilgili kanun teklifi noktasında bizlerden desteğini esirgemeyen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere Antalya milletvekillerimize ve kanun teklifini hazırlayan TBMM Çevre komisyonu üyelerimize Antalya halkı adına teşekkür ediyorum.

En büyük teşekkürü ise sorunun çözümü için ilk imzayı atan ve süreci başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ediyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım