Menu
RSS

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçimin kaybedeni yok

  • Yazan 
12. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçimin kaybedeni yok

Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı balkon konuşmasıyla vatandaşlara seslendi. Erdoğan, “Şahsıma oy verenlerin değil, 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Muhabbetle kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olacağım.

Ülkesi, milleti, bayrağı için çalışan bir Cumhurbaşkanı olacağım. Bugün hiç kimse kaybettiği ya da mağlup olduğu hissine kapılmasın. Milletin istikameti düne göre çok daha parlaktır. Devletin ve milletin yıldızı çok daha parlaktır” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ilk kez halk tarafından yapılan seçimde, resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Seçim çalışmalarını İstanbul’dan takip eden Erdoğan, daha sonra Ankara’ya hareket etti. Esenboğa Havaalanı’na inen Erdoğan’ı burada kalabalık bir araç konvoyu karşıladı. Erdoğan daha sonra AK Parti Genel Merkezi’ne geldi. Burada 5’inci balkon konuşmasını yapan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığının Türkiye’ye, dost ve kardeş ülkelere hayırlı olmasını diledi. “Bugün bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değildir.

Bugün milli irade, demokrasi bir kez daha kazanmıştır. Bugün oy verenler kadar, oy vermeyenler de, sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır. Bugün 81 vilayet kazanmıştır” diyen Erdoğan, Cumburbaşkanı ile milletin artık buluştuğunu kaydetti. Erdoğan, “1 Temmuz’da adaylığımız açıklandığında bunun bir Fatiha olduğunu söylemiştim. Bugün milletimiz adına kutlu bir Fatiha’yı, yani kutlu bir açılışı idrak ediyoruz.

Bugün bir dönemin kapılarını kapatıyor yeni bir döneme doğru ilk adımı atıyoruz. 3 Kasım 2002’de milletin partisinin iktidara gelmesiyle TBMM ile millet kucaklaşmıştı. Artık milletin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı ile Çankaya ile millet arasındaki engeller kalkmıştır. Çankaya halkıyla birleşmiştir” dedi.

“BUGÜN 27 MAYIS’IN İZLERİ SİLİNDİ”

"Uzun yıllar boyunca demokrasinin üzerinde bir vesayet aracı olarak kullanılan Çankaya artık milletin egemenliği altına girmiştir" diyen Erdoğan, “Artık devletin ve milletin iki ayrı istikameti bulunmuyor. Devlet ve millet aynı istikamete bakıyor. 12 Eylül 2010 tarihinde yüzde 58 oy oranıyla kabul edilen Anayasa değişikliği ile 12 Eylül darbesinin izlerini silinmişti. Bugün de 27 Mayıs’ın izleri kapanmıştır. 27 Mayıs’ın Türkiye’ye dayattığı Cumhurbaşkanlığı adayları tedavülden kalkmıştır. AK Parti’yi kurarken Menderes gibi, ‘Yeter söz de milletin karar da milletindir’ demiştik. Şimdi söz de karar da milletin eline geçti. Aracılar vasıtasıyla Cumhurbaşkanı seçmediniz. Millet artık sadece meclisi değil Cumhurbaşkanını tayin eden gücü ele geçirmiş. Bugün dünden çok daha iyidir. Yarınlar çok daha iyi olacaktır. Türkiye’nin gücüne güç katılmıştır. Bugün 2023 ve 2071 hedefleri çok daha yakınınıza gelmiştir” diye konuştu.

“77 MİLYONDA BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOKTUR”

Bundan 13 yıl önce AK Parti’yi kurduklarını, 9 seçimden zaferle çıktıklarını anlatan Erdoğan, yaptığı balkon konuşmalarında her zaman gönül ve kalp diliyle konuştuğunu kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti: “Bütün kalbimle söylüyorum ki milletimiz için ve 77 milyonun içinde bu seçimin mağlubu, kaybedeni yoktur. Kaybeden vardır. Statüko, vesayet kaybetmiştir. Kirli siyaset ve siyaset dışı güç odakları ibretlik bir ders almıştır. Muhalefet bugünden itibaren politikalarını gözden geçirerek ve yeni Türkiye ile örtüşen bir siyaset anlayışı inşa edecektir. Bize oy vermeyenler, sevmeyenler mağlup değildir.

Bugün yeni bir toplumsal uzlaşma rejimini başlatalım. Çatışma kültürünü eski Türkiye’de bırakalım diyorum. Yeni Anayasa dedik. 326 milletvekili ile Anayasa Uzlaşma Komisyonunda 3 milletvekili ile temsil edilmeyi kabul ettik. Muhalefet 9 kişiydi. Derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemekti. Başarılı olamadık. Çünkü uzlaşma olmuyordu. Uzlaşma kendi inandıklarını karşıya dayatma değildir. 47 madde 60 madde oldu uzlaşıldı. Bunu çıkaralım dedik, yanaşmadılar. Üzüntüm var. Türkiye’de muhalefet siyaha benzeme sanatı değildir. Onun için muhalefet de kendisini çek edecektir.”

ERDOĞAN'NIN BALKON KONUŞMASININ TAMAMI

“BİZE YAPILANIN BAŞKASINA YAPILMASINI İSTEMEDİK”

Siyasi hayatı boyunca yanlışların karşısında olduklarını ve hatalarını her zaman düzelettiklerini kaydeden Erdoğan, “Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı olduğum günden bu yana kendini hesaba çeken biriyim. Başarısız olduğumuzda kendimizi sorguya çektik. 40 yıla yaklaşan siyasi mücadelemiz bizim şahidimizdir. Yanlış yaptıysak üzerine gittik. Değişimden çekinmedik.

Türkiye’nin ve milletimizin gerçekleriyle kendimizi sorguladık ve değişim mücadelesi verdik. Bize yapılanların başkalarına yapılmaması için azami dikkat gösterdik. Hiç kimsenin yaşam hakkına müdahale etmedik. Kimliklere, inançlara hor bakmadık. Bize oy vermeyenleri tahkir eden bir anlayışımız hiç olmadı. Bunu sözlerimizle değil fiiliyatımızla ortaya koyduk. 81 vilayetin tüm belediyelerine istinasız adil bir şekilde hazine payı verdik” dedi.

“YENİ TOPLUMSAL UZLAŞIYLA BİR İSTİKBAL İNŞA ETMEK İSTİYORUM”

Kendileri hakkında söylenen ifadeleri konusunda da insanların muhasebe yapması gerektiğine değinen Erdoğan, “Bize diktatör, otoriter diyenler kendi muhasebelerini yapsınlar. Bizi tek adam olmakla, baskıcı olmakla, mahalle baskısı yapmakla suçlayanlar samimiyetle sorgulasınlar. Kendilerini seçkin görenler, başkalarını cahil görenler vicdan muhasebesi yapsınlar. Siyasi tarihimiz boyunca söylediklerimize, yaptıklarımıza, Türkiye’ye kazandırdıklarımıza baksınlar. Biz aynı vatan toprakları üzerinde yaşıyoruz. Milletimiz, bayrağımız, vatanımız, devletimiz bir. Hepimiz aynı ecdadın, aynı kültürün ve aynı medeniyetin ve tarihin evlatlarıyız.

Siyasi görüşlerimiz, yaşam tarzlarımız, mezheplerimiz farklı olabilir. Ama biz bu ülkenin evlatlarıyız. Bu al yıldızlı bayrağın altındayız. Müslüman, Hıristiyan, alevi, sünni den önce Türkiyeli vardır. Türk, Kürt, Laz, Çerkez’den önce Türkiyeli vardır. Bugün yeni toplumsal uzlaşıyla yeni bir istikbali inşa etmek istiyorum. Bugün kendimizi vicdan muhasebesine tabi tutalım” diye konuştu.

PARALEL YAPI İDDİALARINI YİNELEDİ

Yeni Türkiye konusundaki düşüncelerini aktaran Erdoğan, paralel yapı iddiasını yineledi. Erdoğan, “Bugün kırgınlıkları unutma günüdür. Küslükleri elimizle itme günüdür. Bugün öğretilmiş korkulardan sıyrılma günüdür. Yeni bir uzlaşma arama günüdür. Buradan paralel yapının tabanındaki ihlaslı, samimi, temiz kardeşlerime sesleniyorum. Onların da kendilerini ve kendilerine öğretilenleri sorgulamalarını istiyorum. İhlasla kendilerine yöneltecekleri her soru bizim mücadelemizdeki iyi niyetimizi gösterecektir. Bizim davamız şahsi bir dava değil. Türkiye’nin ulusal güvenliğini kim tehdit ederse karşılığında bizi bulacaktır. Bizim davamız medeniyet davasındır. Güçlü ve büyük Türkiye davasıdır. Paralel yapının tabanın bizimle birlikte baktığını biliyorum. Aradaki ihanet çetesinin vatanı ve millet için değil başka bir ülke için sorguladıklarında bariyerlerin, ön yargıların kırılacağını çok iyi biliyorum.

Beşer, şaşar. Hoca, alim, gönül dostu bildiklerimiz zor zamanlarda maskelerini düşürüp içlerini ortaya dökebilir. Bize bedduanın ve beddua edenlerin arkasından girmek yakışmaz. Hz. Ömer’in sorgulandığı bir dünyada hiç kimse sorgulanamaz değildir. Buna şahsım da dahil. Paralel yapıya gönül vermiş kardeşlerimiz de kendi gönül dünyalarında yeni bir sayfa açmalıdır. Bugün Türkiye için yeni bir milattır. Yeni Türkiye’nin kuruluşunun günüdür. Şahsıma oy verenlerin değil, 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Muhabbetle kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olacağım. Ülkesi, milleti, bayrağı için çalışan bir Cumhurbaşkanı olacağım. Bugün hiç kimse kaybettiği ya da mağlup olduğu hissine kapılmasın. Milletin istikameti düne göre çok daha parlaktır. Devletin ve milletin yıldız çok daha parlaktır” açıklamalarında bulundu.

MURAT GÖĞEBAKAN İÇİN FATİHA İSTEDİ

Erdoğan konuşmasında ayrıca, seçim döneminde hayatını kaybeden Murat Göğebakan, çalışmalarda hayatlarını kaybedenler ve şehitler için Fatiha okunmasını istedi. Erdoğan, Gazze’deki yaralı vatandaşların da Türkiye’ye getirilerek tedavilerine başlanacağını duyurdu.

ATANBAYEV: TÜRKİYE’YE HAYIRLI OLSUN

Erdoğan’ın adaylığını kutlamak için Kırgızistan Devlet Başkanı Atanbayev de balkona çıkarak vatandaşları selamladı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının hayırlı olmasını dileyen Atanbayev, “Tüm Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı hayırlı olsun. Umarım bu seçimden sonra Türkiye daha da büyüyecek ve gelişecek. Türkiye eskisi gibi değil. 12 sene evvel zayıf, kredi bulamayan bir ülke vardı. Şimdi kredi veren, gündem belirleyen bir Türkiye var” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Atanbayev ile birlikte, bakanlar, genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri de balkondan vatandaşları selamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım