Menu
RSS

Antalyalı Halkçı Liseliler; Asıl Suçlu Biziz

Antalyalı Halkçı Liseliler; Asıl Suçlu Biziz

Halkçı Liseliler Antalya İl Başkanı Ozan Şükrü Kayapınar, yaptığı basın açıklamasında, ülkenin bu günkü karanlık durumundan her ne kadar kandan beslenen iktidarlar olsa da suçlusu, mücadele etmekten imtina edenler olduğunu söyledi.

Asıl suçlu biziz diyen Kayapınar “Acı ama gerçek, bugünün var olmasının asıl suçlusu biziz. Ülkemizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “benim iki büyük eserim var, birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri CHP” demiştir.

Ancak bizler üzerimize düşen görevleri yeterince yapamadığımızdan dolayı ne partimizi iktidara taşıyabildik ne de Türkiye Cumhuriyeti’nde Atatürk’e hakaret eden şahıs veya gurupların var olmasını engelleyebildik. Eğer bunları engelleyebilseydik ne elini kolunu sallayarak dolaşan Cumhuriyet düşmanları ne de ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokan, ülkeyi kan gölüne çeviren hükümetler olacaktı” dedi.

Kayapınar konuşmasına şöyle devam etti; “Bizim gördüğümüz o ki artık Türkiye’mizin hali her geçen gün daha kötüye gidiyor. Bunun için mücadelemize güç katmak için daha fazla çalışmak zorundayız.

Ben bu konuşmayı, ülkemizin kurucusundan rahatsız olanların yaşadığı sözde yeni Türkiye’den yapıyorum. Ben bu konuşmayı, nefes almanın bile insanları tahrik ettiği, dini eğitim verilen yerlerde bile her gün taciz ve tecavüz haberlerinin geldiği sözde yeni Türkiye’den yapıyorum.

Sözde diyorum, çünkü bizim bir Türkiye’miz var, ne yeni, ne eski. Mustafa Kemal Atatürk’ün29 Ekim 1923’te kurduğu, Fevzi Çakmakların, İsmet İnönülerin mücadele ettiği bir Türkiye’miz var.

Ben burada AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen’in, ülkemizin ve partimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözleri yerine asıl suçlunun kim olduğu üzerine sizlerle sohbet etmek istiyorum.

Acı ama gerçek, bugünün var olmasının asıl suçlusu biziz. Ülkemizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “benim iki büyük eserim var, birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri CHP” demiştir. Ancak bizler üzerimize düşen görevleri yeterince yapamadığımızdan dolayı ne partimizi iktidara taşıyabildik ne de Türkiye Cumhuriyeti’nde Atatürk’e hakaret eden şahıs veya gurupların var olmasını engelleyebildik.

Eğer bunları engelleyebilseydik ne elini kolunu sallayarak dolaşan Cumhuriyet düşmanları ne de ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokan, ülkeyi kan gölüne çeviren hükümetler olacaktı.

Ülkemizin bu karanlık günlere gelişini engelleyemeyen, sözüm ona gençlerin geleceğini düşünerek, aman siyasete bulaşmayın, aman hiçbir şeye karışmayın diyen büyüklerimizin sayesinde ülkemiz Atamızın sözünü ettiği çağdaş demokrat bir ülke haline gelemedi.

Bu korkular sayesinde ülkemiz o hale geldi ki bir yerlerde bomba patlayacak mı diye korkarak sokağa çıkıyoruz. Hani deyim yerindeyse nefes aldığımıza şükreder duruma geldik.

Ülke bu hale gelmişken liseli arkadaşım nasıl üniversite hayali kurabilecek, nasıl geleceğine iyimser bakabilecek?

Tüm bunlardan nasıl bir sonuç çıkarabiliriz? Biz kendi menfaatlerimizi değil, kendi beklentilerimizi değil ülkemizin geleceğini düşünerek hareket etmeliyiz.

Gelecekte yaşanılır bir ülkede yaşamak istiyorsak, Atamızı iyi anlamamız gerekir. Mustafa Kemal Atatürk ülkeyi gençlere, bizlere emanet etmiştir. Gelecek biziz, geleceği kuracak irade de biziz. Bu anlayışla hareket ederek ülkemize, gençlerimize sahip çıkıp Atamızın belirlediği 6 ok ekseninde geleceğimizi kurgulamalıyız.

Bunun yolu Atamızın kurduğu CHP’nin içinde örgütlenmek, partimizi iktidar yapmaktan geçiyor. Korkmadan, yılmadan, adım adım örgütlenerek, önce ailelerimizi, peşinden gençlerimizi doğru siyaset temelinde aydınlatarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda eğiterek, mutlaka ama mutlaka başarıya koşacağız. Buna inancım tam.”

Kayapınar’dan sonra söz alan Halkçı Liseliler Genel Sekreteri Deniz Çapanoğlu ise Eğitim Bir Sen’e yüklendi. Böylesine sözüm ona eğitimcilerin olduğu bir ülkede ikinci evimiz olarak bildiğimiz okullarımızdaki her eğitimciye güvenmememiz gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır dedi.

“Ben bu sendikadaki yetkililere soruyorum, yatıp kalkıp her fırsatta Atatürk oradan kalksın buradan kalksın diyenlere soruyorum, Karaman'da eğitim alanı adı verdikleri evlerde 45 çocuğa tecavüz edildi, bir eğitim sendikası olarak, bir eğitimci olarak neden sesiniz çıkmadı? Eğitim düzeni yerle bir olurken, sınavlara şaibeler karıştırılırken soruyorum bir tek Atatürk mü sorun oldu sizin için?” diyen Çapanoğlu sözlerine şöyle devam etti;

“Demem o ki bu kirli ağızlardan çıkan açıklamalar dolayısıyla eğitim Bir Sen'i kınıyoruz. Gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını istiyor, buradan kamuoyuna beyan ediyoruz.

Her fırsatta cumhurbaşkanına hakaret etti diye insanlar gözaltına alınıyor ülkemizde; cumhurbaşkanına hakaret suç ise Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır, yapılan hakaretlerin, yargı çerçevesinde karşılıksız kalmamasını istiyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım