Menu
RSS

Barış Aydın: 'Türkiye’nin Şanlı Yürüyüşünü Durduramayacaklar'

Barış Aydın: 'Türkiye’nin Şanlı Yürüyüşünü Durduramayacaklar'

ASİAD Onursal Başkanı Barış Aydın, son 14 yılda bir küresel güç haline gelen Türkiye’nin başarısını çekemeyen merkezlerin PKK, DAEŞ gibi terör örgütlerini taşeron yaparak çelme takmak istediklerini, temel stratejinin ise “Türkiye’yi ekonomiden vurmak” olduğunu bildirdi.

Türkiye’yi 2023 ve 2071 hedeflerinden alıkoymak isteyen odakların bunu asla başaramayacağını ifade eden Aydın, “İnsanımızı korkutup sokağa çıkarmayarak ekonomiyi çökertmek istiyorlar, bu kirli oyna gelmeyeceğiz, tuzağa düşmeyeceğiz” dedi.

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı Barış Aydın, son 14 yıldaki kalkınma ve büyümesi ile bir küresel güç haline gelen Türkiye’ye çelme takmak isteyen bazı odakların PKK, DAEŞ gibi terör örgütlerini taşeron yaparak ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalıştığını, ana stratejilerinin ise “Türkiye’yi ekonomiden vurmak” olduğunu bildirdi.

Kanlı terör saldırılarında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Barış Aydın yaptığı açıklamada, son günlerde büyük şehirlerde saldırılarını artıran terör örgütlerinin, Türkiye’nin güçlenmesi ve ilerlemesini çekemeyen dış güçlerin taşeronu olduğunu, arkalarında Türkiye’yi 2023 ve 2071 hedeflerinden alıkoymak isteyen odakların bulunduğuna işaret etti ve “Bunu asla başaramayacaklar, Türkiye’nin şanlı yürüyüşünü durduramayacaklar” dedi.

Türk milletinin birlik ve beraberliğini muhafaza etmekte kararlı olduğunu ve ülkeyi bölmeyi hayal edenlere asla prim vermediğini ifade eden Aydın, “Türkiye güçlü bir devlettir.

30 yıldır devletimize silah doğrultan, askerimizi, polisimizi, vatandaşlarımızı katleden terör örgütü, bu yolda başarılı olamayacağını anlamıştır. Bu yolun sonu yoktur” dedi. Aydın, bu gerçeği zaten çok iyi bilen odakların, aslında terör örgütlerini, Türkiye’nin kaynaklarını israf etmek, enerjini boşa tüketmek için bir araç olarak kullandığını vurguladı.

Terörün, Doğu ve Güneydoğu'da sosyal ve ekonomik hayata ağır darbe indirdiğine işaret eden Aydın, son dönemde batıya kayan ve İstanbul, Ankara gibi metropollerde artan terör saldırılarının, artık ülke genelinde ekonomik ve sosyal hayatı ve ticari faaliyetleri hedef aldığına dikkat çekti.

Kirli Oyuna Gelmeyeceğiz

Aydın, temel stratejinin “Türkiye’yi ekonomiden vurmak” olduğuna dikkat çekerek, şu analizi yaptı:

“Terörle, ülke genelinde bir korku havası ve güvenlik zafiyeti algısı yaratarak, insanımızı korkutup sokağa çıkarmayarak ekonomimizi çökertmek istiyorlar.

Türkiye’nin tüketimi, üretimi, ticareti, iç turizmi, yani bütün olarak ekonomik faaliyetleri baltalanmak isteniyor. Bir yandan Rusya ambargo uyguluyor, diğer yandan tırmandırılan terörle güvenlik endişesi yaratılarak ülkemizin ihracatı, turizmi, müteahhitlik hizmetleri hedef alınıyor, yurtdışından doğrudan yatırım gelişinin durması isteniyor.

Güneydoğu ve Doğu’nun birçok illerine turistik seyahatler ve iş seyahatleri azalmıştı, şimdi Ankara ve İstanbul saldırıları ile büyük şehirlerde de bu sonucun ortaya çıkması amaçlanıyor.

Türkiye üzerinde kirli bir oyun oynanıyor. Türkiye’yi 2023 ve 2071 hedeflerinden alıkoymak istiyorlar. Türkiye’yi paçalarından tutup aşağı çekmeyi amaçlıyorlar. Ama bunlar Türk milletini tanımıyorlar.

Bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. İstedikleri şeyi asla başaramayacaklar. Bu kirli oyuna gelmeyeceğiz. ”

yukarı çık
0
Paylaşım