Menu
RSS

Albayrak Antalya’da Konuştu: Pazarda Farklı, Marketlerde Farklı Fiyatlar, Yok Öyle!

Albayrak Antalya’da Konuştu: Pazarda Farklı, Marketlerde Farklı Fiyatlar, Yok Öyle!

Pozitif gelişmelerin, fiyatlarda hala maliyet noktasında gidecek ciddi alanların mevcut olduğunu gösterdiğini bildiren Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele programının 3 ay daha devam edeceğini söyledi. Hal yasasını devam ettirme konusunda

çağrı ve anonsu yaptıklarını kaydeden Albayrak sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni dönemde yeniden başvuruları alarak, özellikle rakamları alarak, enflasyonla topyekun mücadele programına destek veren paydaşın yanında, desteği az olanları da buna göre değerlendiriyoruz.

Haberin Videosu:

Bakıyoruz pazarda farklı fiyatlar, marketlerde farklı fiyatlar. Marketlerde istediğimiz rakamlar yok. Marketlerle konuşacağız. Pazar ve market arasında bu ciddi fark varsa marketler beklediğimiz katkıyı yapmıyor.

Diğer alanlarda çok daha net iyileşme görmeyi bekleyeceğiz. İnşallah bu süreçte daha güçlü performansı tüm paydaşlardan, firmalardan bekleyeceğiz.

Tüm firmalarımız ülkemiz için büyük sorun olan işte bu enflasyonla mücadele noktasında büyük sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz, somut rakamsal sonuçlarla performansımızı ortaya koyacağız.

Uluslararası göstergelerle performansımızı analiz edeceğiz. Son dönemde enflasyonla mücadele, bütçe disiplini alanlarında ortaya koyduğumuz performans bize yatırımcı güveni olarak uluslararası.

İşte bunun en önemli sonucu olarak yakın zamanda bir tarafta oldukça başarılı hazine ihaleleri gerçekleştirme sürecini yaşadık. Diğer tarafta faizlerde önemli bir düşüş trendini sağladık.

Sadece bu hafta yaptığımız ihaleler bunun en net göstergesi. Hem 1 yıl vadeli tahlilde hem de bu söylediğim ikinci piyasa işlem tahlilinde çok ciddi bir faiz düşüşü yaşadık." Dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım