Menu
RSS

Mehmet Şimşek'ten, İsveç Dışişleri Bakanı’na: Öğren de Gel!

Mehmet Şimşek'ten, İsveç Dışişleri Bakanı’na: Öğren de Gel!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin veriliyor" diyen İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'e sert tepki verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gelişmeler üzerine İsveç Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını açıkladı.

Twitter’da, “Türkiye 15 yaşın altındaki çocuklara cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal etmeli. Çocukların, şiddete ve cinsel istismara karşı daha fazla korunması lazım, daha az değil” yazan Wallström’e Mehmet Şimşek bir tweet’le cevap verdi.

Şimşek İngilizce paylaştığı tweet’te, “Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye’de böyle salakça bir şey yok. Lütfen doğrusunu öğrenin” yazdı.

İsveç Dışişleri Bakanı’nın attığı tweetin kaynağı, Avusturya’nın başkentindeki Viyana Uluslararası Havalimanı’nda Kronen gazetesine ait panoda yayınlanan, “Türkiye'de 15 yaşın altında çocuklarla cinsel ilişkiye izin verildiği” yönündeki kara propaganda metnine dayanıyor.

İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsveç Büyükelçisi’nin bakanlığa çağırıldığını açıkladı. Çavuşoğlu, “İsveç Dışişleri Bakanı Türkiye hakkında bir dışişleri bakanına yakışmayan bir tweet attı, kendisi ile büyükelçimiz görüşecek, İsveç büyükelçisini de bakanlığımıza çağırdık” dedi.

DIŞİŞLERİNİN GİRİŞİMİYLE KALDIRILDI

Skandal metnin dün basına yansımasıyla Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu çok sert tepki göstermişti. Türkiye karşıtı yazı DIşişleri’nin girişimiyle kaldırılmıştı.

yukarı çık
0
Paylaşım