Menu
RSS

Gülen İçin 85 Koli Delil ABD’de

Gülen İçin 85 Koli Delil ABD’de

Türkiye, Fethullah Gülen'in iadesi için Amerika Birleşik Devletleri'ne 85 kutu dolusu delil sundu. Amerikan Washington Post gazetesi, Adalet Bakanlığı'ndan bir ekibin bu belgeleri incelemeye devam ettiğini yazdı. Gazete ayrıca, Fethullahçı Terör Örgütü'nün ABD'deki lobi faaliyetlerini de sayfasına taşıdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Adalet Bakanlığı, Fethullah Gülen'in iadesi için Türkiye'nin gönderdiği 85 kutu delili tarıyor. Washington Post gazetesi, Amerikan Adalet Bakanlığı'ndan bir ekibin, Ankara'nın iade talebine cevap vermek üzere Türkiye'den gönderilen 85 kutu dolusu belgeyi incelediğini yazdı.

Gazeteye göre bu belgeler Fethullahçı Terör Örgütü'nün, Türkiye'de yargıya, polise ve orduya nasıl sızdığını gösteriyor ve darbe girişiminin arkasındaki beyin olara Gülen'e işaret ediyor.

Washington Post'un haberinde öne çıkan bir diğer konu, örgütün Amerikan Kongresi'ndeki lobi faaliyetleri.

Gazeteye göre, 2007 yılından bu yana Kongre'den Türkiye'ye gelen heyetlerden 289'una, yani yarısına, örgüte bağlı kuruluşlar sponsor olmuş. Fethullah Gülen'in emrindeki onlarca kuruluşun, siyasi kampanyalara onbinlerce dolar bağış yaptığına da dikkat çekiliyor.

Bağış yapılan siyasetçiler arasında, Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimlerinden John Böhner ve Rick Perry'nin yanısıra Demokratların başkan adayı senatör Hillary Clinton'ın da olduğu belirtiliyor.

Washington Post gazetesi, Fethullah Gülen'e bağlı grupların kendilerini "kar amacı gütmeyen hayır kurumu" olarak tanıtlamalarına rağmen, maliyede bu şekilde kayıtlı olmadıklarını da vurguluyor.

Gazete Fethullah Gülen'le ilişkili çok sayıda kuruluş hakkında, çok sayıda soruşturma açıldığına, ancak bu soruşturmalardan herhangi bir sonuç alınamadığına dikkat çekiyor.

Haberde bu kuruluşlara yapılan bağışlarla ilgili yapılması zorunlu bildirimlerde bağışçıların çoğunun adının olmadığının, teşkilatların nasıl yönetildiği konusunda şeffaflık bulunmadığının da altı çiziliyor. NTV

yukarı çık
0
Paylaşım