Menu
RSS

Başkan Turgay Genç, İşadamları'nın konuğu oldu

  • Yazan 
Başkan Turgay Genç, İşadamları'nın konuğu oldu

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) konuğu oldu. Başkan Genç, Antalya Tenis İhtisas Kulubü'nde düzenlenen sabah kahvaltısı toplantısında işadamlarına bölge ile ilgili bilgi verip soruları cevapladı.

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin iki hafta bir gerçekleştirdiği geleneksel sabah kahvaltısının konuğu Döşemealtı Belediye Başkanı Mimar Turgay Genç oldu. Başkan Genç Dernek Başkanı Emin Altıner ve Dernek Yönetim Kurulu tarafından karşılandı.

Bölge hakkında bilgiler verdi..

Döşemealtı İlçesi hakkında genel bilgiler veren Belediye Başkanı Turgay Genç, "İlçemiz Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte yüz ölçümü bakımından 683.000 M2 ile merkez ilçeler arasında en büyük İlçe durumundadır. Planlı alanlarımızın yalnızca yüzde 7'si dolu kalan yüzde 93'lük kısmı boş olduğundan Antalya'nın planlı rezerv alanı durumundayız. Ayrıca diğer Merkez İlçelere göre deniz seviyesinden daha yüksek alanda bulunmamız itibariyle ısı ve nem oranı da 5 ila 6 derece fark etmektedir" dedi.

İnsan odaklı çevreci projeler..

Planlanan ve uygulama aşamasına gelen projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Genç, "İlçemiz uzun yıllar kırsal yapısından kurtarılamadığı için diğer Merkez İlçelere göre yeterince gelişme gösteremedi. Amacımız çağdaş ve modern kentleşmenin temellerini atmak ve İlçemizin geri kalmışlığını vizyon projelerimizle telafi etmektir. Bunun için de ekip arkadaşlarımla birlikte çok yoğun bir mesai içerisindeyiz. Çevre dostu projelerden, kültür ve sanata, bilim ve teknolojiden sosyal ve ekonomik birçok proje hazırladık. Bütün projelerimizi de halkımızın isteği doğrultusunda ilgili kurumların onayı alındıktan sonra yapma gayretindeyiz" diye konuştu.

Döşemealtı'na vizyon projeler..

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç KONYSİAD Üyelerine, konuşmasının sonunda Kırkgöz Gölü Rekreasyon projesi ile tarihi Evdirhan projesi hakkında da bilgi verdi. Başkan Genç, "İlçemiz sınırlarında bulunan ve Antalya'nın içme suyunu karşılayan Kırkgöz Su Kaynakları'nın oluşturduğu Gölü ve çevresini hem bölge hem de ülke turizmine kazandırmak için çok özel bir çalışma yaptık. Asat hariç İlgili tüm kamu ve sivil kurumların onayını aldık.

Öte yandan yüzde 70'i zarar görmüş 800 Yıllık Evdirhan'ı restore ettirmek için Valiliğimiz öncülüğünde Akdeniz Üniversitesi ile restorasyon protokolü imzaladık. Kamu yatırımı olmadığı için özel bir hastane projesi üzerinde çalışıyoruz. Uluslararası yatırım kaynaklarıyla da Sağlık Turizmi için işbirliğimiz var. Bilim ve Teknoloji Parkı, çok özel konut projesi, Oto Galericiler Sitesi projesi ve güneş enerjisi projesini İlçemize kazandırmak için gün sayıyoruz" sözlerine yer verdi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in konuşmasından sonra KONYSİAD üyeleri bölge ve projelerle ilgili merak ettikleri soruları yöneltti. Teşekkür plaketinin ardından birlikte fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

yukarı çık
0
Paylaşım