Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Prev Next

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü(SGK), 3. Geleneksel Aşure Günü etkinliğini düzenlendi. SGK İl Müdürlüğü Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte konuşan SGK İl Müdürü Nejat Deniz “Yeni Kerbelâ’lar yaşamamak için,

aynı imanı, acıyı, özlemi taşıyan kalplerimizi birleştirelim. Gönüllerimizde birbirimize yer açalım, hayatlarımızı muhabbetle buluşturalım. Ortak acılarımızı ve zorluklarımızı ferasetle, basiretle, sorumluluk ve duyarlılık içinde giderelim.

Bizi biz yapan mukaddes değerlerimiz etrafında kenetlenelim. O Yüzden aşure kenetlenmek ve usanmadan mücadele etmek demektir” dedi.

SGK Antalya İl Müdürlüğü’nün 3’üncüsünü düzenlediği Geleneksel Aşure Günü programına, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, SGK İl Müdürü Nejat Deniz ve çok sayıda çalışan ile vatandaş katıldı.

Program SGK Müdürü Nejat Deniz’in konuşmasıyla başladı.

Aşure Gününün insanlık tarihi ve İslam alemi açısından birçok önemli olayın gerçekleştiği bir günü ifade ettiğini dile getiren Deniz, “Aşure, İslam dininde olduğu gibi diğer din ve mezheplerde de farklı önemlere sahiptir. Muharrem ayı ve aşure günü hepimizin ortak acısı,

tarihimizin yürek yarası olan Kerbela olayının yaşandığı zaman dilimidir. Hz. Hüseyin Efendimiz ve çoğu Ehl-i Beytten olmak üzere, beraberindeki yetmişten fazla Müslüman’ın şehit edildiği gündür.

Kerbela, Sevgili Peygamberimizin aile efradından bizlere miras kalan ağır ve acı bir derstir. O Yüzden Aşure, çetin bir imtihanın ve derin bir hüznün adıdır” dedi.

Yeni Kerbela’lar Yaşamamak İçin

Aşurenin, güzel ahlakın ve onurlu duruşun adı olduğunu vurgulayan Nejat Deniz, “Yeni Kerbelâ’lar yaşamamak için, aynı imanı, acıyı, özlemi taşıyan kalplerimizi birleştirelim. Gönüllerimizde birbirimize yer açalım, hayatlarımızı muhabbetle buluşturalım.

Ortak acılarımızı ve zorluklarımızı ferasetle, basiretle, sorumluluk ve duyarlılık içinde giderelim. Bizi biz yapan mukaddes değerlerimiz etrafında kenetlenelim. O Yüzden aşure kenetlenmek ve usanmadan mücadele etmek demektir” diye konuştu.

Dünyanın, bugün iyiliğe, birlik ve beraberliğe, merhamete ve cesarete ihtiyacı olduğuna dikkat çeken SGK İl Müdürü Nejat Deniz, “Böylesi zorluk ve kötülükler, ancak birlik ve beraberlik içerisinde, merhamet ve cesaret ile yapacağımız iyilikler,

atacağımız adımlarla aşılabilir. Yaşanan savaşlar, yapılan zulümlere karşı mazlum durumuna düşenlere elimizi uzatmaya, onların ise elimizi tutmaya ihtiyacı vardır. Çünkü o yetimlerin, çocukların, kadınların ve tüm masumların üzerimizde hakları var!

Dünyanın iyiliğe ihtiyacı olduğu bu çağda, rabbim, bu kutlu coğrafyada, bu güzel ülkemde, kalplerimizdeki iyiliği arttırarak birlik ve beraberlik içinde yaşamayı nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından temsilen geçmişteki aşure günleri canlandırılarak aşçı başına fes ve kürk giydirildi. Aşçı başının kepçesine altın bağlanarak, aşure yapanlara emekleri karşılığında çeşitli hediyeler verildi.

Aşure tepsisi Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan’a takdim edildi. Temsili canlandırmanın ardından protokol vatandaşlara aşure ikram etti.

0
Paylaşım