Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Türel: Tabela Temizliği Sürecek

Türel: Tabela Temizliği Sürecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentte kirliliğe yol açan tabelalarla ilgili temizliğin referandumun ardından süreceğini söyledi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) konuğu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Akra Barut Hotel'deki toplantıda Menderes Türel, işadamlarına 'Antalya ve Türkiye Gündemi Hakkında Güncel Konularımız' başlıklı bir konuşma yaptı.

Toplantıda ANSİAD üyesi işadamı Himmet Öcal, Türel'e, seçildikten sonra iki ay boyunca kentte tabela kirliliğiyle ilgili dehşet bir temizlik yaptığını, ama ne olduysa birden şartele bastığı ve küt diye durduğunu belirterek, bunun nedenini sordu.

İlan ve Reklam Yönetmeliği ile ilgili Danıştay'ın bir-iki maddeye itirazı sonucu düzeltmeye gidildiğini anlatan Türel ise yönetmelik geçtikten sonra ve referandumun ardından bu konuda güzel adımlar atacaklarını söyledi.

Zenginliklerimiz Newyork, Paris'ten Çok Daha Fazla

Bir şehrin marka değerinin çok önemli olduğundan bahseden Menderes Türel, marka değerinin en güzel barometresinin o şehirdeki gayrimenkul, hatta lüks gayrimenkul metrekare fiyatları olduğuna işaret etti. Türel, göreve başladığında Antalya'da gayrimenkul metrekare fiyatlarının 1000 dolar civarındayken bugün 4 bin Euro'ya kadar çıktığını söyledi.

Antalya'da bu konuda atılan adımların yavaş yavaş karşılığını görmeye başladıklarını belirten Türel, “Bazı konutların neredeyse 4 bin Euroları bulduğunu gördüğümüzde maşallah dememiz lazım. Antalya'nın Newyork, Paris, Monaco'dan farkı yok. 'Bunlar başarmışsa biz niye başaramayalım' demiştik. Çünkü bizim zenginliklerimiz onlardan çok daha fazla" dedi.

Üçüncü Etap Raylı Sistem Projesi

Konyaaltı sahil, Boğaçayı, Tünektepe, kruvaziyer liman, eski stadyumun açık hava müzesi, Doğu Garajı nekropol alanı, Cumhuriyet Meydanı'nın genişletilmesi, Tophane'nin güzelleştirilmesi, Santral Mahallesi kentsel dönüşüm gibi projelerden bahseden Türel, bu projelerin bambaşka bir kent merkezi oluşumuna vesile olduğunu kaydetti.

Üçüncü etap raylı sistemle şehir merkezinin buluşturulacağını da açıklayan Türel, “Kuzeyde Süleyman Demirel Bulvarı'ndan başlıyor. Kepez Belediyesi'nden güneye doğru Sakarya Bulvarı'na kadar gelerek otogar istikametine dönüyor.

Otogardan bir viyadükle Dumlupınar istikametine ve Akdeniz Üniversitesi önünden eğitim ve araştırma hastanesi önünde bitiyor. Aşağı yukarı 28 kilometrelik bir hattan bahsediyoruz.

Üçüncü etabın içinde sayın Subaşı döneminde yapılan hat uygulama otelinin önünden hastaneye kadar devam ettirilerek bu sistemle entegre edilecek ve bu hatta gidiş dönüş olacak. Üstündeki tramvaylar da yenilenerek dünyadaki en çağdaş sisteme Antalya'yı kavuşturacağız" dedi.

Lara-Konyaaltı Hattına Metro

Üçüncü etap raylı sistemin adından dördüncü etapta da Konyaaltı- Lara arasında Ulaşım Ana Planı'nda bilim adamlarının çalışmasının da bir metro hattını ortaya koyduğunu belirten Menderes Türel, “Bu döneme yetişmesi elbette mümkün değil ama bir metro bundan sonra Antalya'nın gündeminde olacaktır" dedi.

Emekliliğinde en büyük hayalinin kitap yazmak ve müzik yapmak olduğunu söyleyen Türel, görev sürecinde yaşadığı zorluklardan bahsederek, ilginç bir örnek de verdi.

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilindeki projeyle ilgili 'yapalım' dedikten sonra karşılaştığı büyük bir sorunu anlatan Türel, “Şu anda Konyaaltı sahilde tırlar, kamyonlar, araç trafiği devam ediyor. Dediler ki bize 'Olmaz.' 'Ya nasıl olmaz?' Dediler ki 'Burası kıyı koruma çizgisinin altında, sen buraya bir şey yapamazsın.' 'Peki tırlar gidiyor.' 'O eskiden yapılmış.' Peki eskiden nasıl yapılmış, inceledik, bir baktık ki 1996 senesinde Milli Emlak, Karayolları'na burayı araç-karayolu olarak yapılmak üzere tahsis etmiş.

Peki kıyı koruma çizgisi o gün yok muydu, vardı. Kıyı koruma çizgisi kaç yılında yapıldı, 1991'de. Peki 1991'de kıyı koruma çizgisi varken araç ve tır trafiği için karayollarına izin veriliyorken ben bugün yaya yolu için izin istiyorum, geçtim tırdan-kamyondan, yaya trafiği için bana niçin izin vermiyorsunuz? Kıyı koruma çizgisi, geçmişte de vardı. 'Olmaz.' İnanın 3 defa reddetti" dedi.

'Ve Tabi O İl Müdürü De Gitti'

Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı ile görüştüğünü anlatan Türel, “Konuyu izah ettik. 'Sayın bakanım kusura bakmayın ama sizin Antalya'daki il müdürünüzün bizi üç defa reddetmesinden dolayı basit bir çözüm talebiyle sizin zamanınızı çaldım, sizi meşgul ettim' dedim.

Şaşırdı, baktı olacak gibi değil, 'Başkan sen bizim il müdürüyle değil de genel müdüre Ankara'ya, bakanlığa müracaat et. Biz il müdürlüğünü bypass ederek bu izni alalım' dedi. Ve işte bu izin öylelikle alınabildi. Ve tabi o il müdürü de gitti, bu arada onu da söyleyeyim. Bu konuda bize ayak sürümesi yapmaya çalışan varsa kusura bakmayacak. Antalya'ya ihanet edenle biz birlikte yol alamayız" diye konuştu.

Toplantıda, Ender Yapı Malzemeleri firması sahibi Ender Kuzucu'ya asli üye belgesi ve Momentum Bilgi Transferi firması ortağı Ufuk Öztürk Peker'e de fahri üye belgesi veriildi. 2 yeni üyenin rozetlerini Menderes Türel ve ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan taktı.

yukarı çık
0
Paylaşım