Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Kırcami Planına Büyükşehir'den Jet Onay

Kırcami Planına Büyükşehir'den Jet Onay

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilen Kırcami imar uygulaması ve 18 uygulaması çalışmalarını önümüzdeki perşembe günü encümende onaylayacaklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sona gelinen Kırcami İmar Uygulamaları ile bilgilendirme toplantısı düzenledi. Güzeloluk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen toplantıya bölge halkının ilgisi büyük oldu.

Kırcamililere müjdeler vermek için toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Türel, “Maalesef senelerce Kırcami imarı çözülecek diye sizin duygularınızla oynandı bu mesele maalesef bir siyasi istismar konusu oldu.

Ama 2004 yılında seçildiğimde ben bu sorunun çözümleneceğine dair sözler verdim" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin 18 uygulamasını tamamlamasının son nokta olmadığını, kanun gereği Büyükşehir Belediyesi'nin onayının gerektiğini vurgulayan Başkan Türel, şöyle konuştu:

“Geçen hafta büyük bir toplulukla 18 uygulamaları Muratpaşa Belediyesi yetkilileri ile birlikte belediyemize gelinmek suretiyle teslim edildi. 7-8 ayda biten imar uygulaması, 18 uygulaması çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi'nde 7-8 günde tamamlayarak bu perşembe encümende inşallah onaylayacağız.

Bunları uyguladıktan sonra artık tapu tescilleri yeni uygulamaya göre yapılacak. Ondan sonra artık ilçe belediyesi tarafından inşallah çap ve ruhsat verme süreci başlayacak."

Danıştay Kırcami Lehine Karar Verdi

Menderes Türel, bir başka önemli müjdeyi de şöyle paylaştı:

“Biliyorsunuz imar plan iptalleri ile ilgili davalar bir taraftan devam ediyor. Bu davalardan birinde İdare Mahkemesi, öncelikli olarak plan iptali istemine karşılık talebi reddetti. Böylelikle karar verilmesine gerek olmadığından bahisle İdare Mahkemesi kararını bundan bir süre önce verdi.

Tabi olay Danıştay aşamasında yeniden incelendi. Yaklaşık birkaç gün önce elimize gelen bir tebligatla Danıştay 6. Dairesi de Kırcami ile ilgili plan iptali konusunda açılan davada İdare Mahkemesi lehinde karar vererek Kırcami'nin önünü tıkamadı, önünü açtı.

Danıştay nezdinde ilk defa Kırcami aleyhinde bir karar çıkmamış oldu. Şimdi artık Danıştay'da da elimizde emsal gösterebileceğimiz Kırcami'nin imar planları lehine bir kararımız var.

Yerel mahkeme Toprak Kurulu Kararı ile ilgili ret kararını verdi. Onun da Danıştay'daki sürecini takip ediyoruz, edeceğiz."

Sizden Daha Mutluyum

23 Kasım Perşembe günü imar uygulaması, 18 uygulamasıyla ilgili onayı encümenle birlikte karara bağladıktan sonra bu planları yeniden Muratpaşa Belediyesi'ne onaylayarak göndereceklerini kaydeden Başkan Türel, “Derhal sizlerin tapularını elinize almanızla birlikte ilçe belediyesi imarla ilgili tamamlanan çalışmalar kapsamında çap verme ve ruhsat verme işlemlerine başlayacak.

Artık Kırcami Antalya'nın en güzel yerlerinden birisi olacak. Çok da güzel bir plan oldu. Antalya'nın en değerli bölgesini Antalya'ya hep birlikte kazandırmış olacağız.

Bugün bu müjdeli haberleri sizlerle paylaşmaktan dolayı, vallahi yanlış anlamayın ama en az sizin kadar değil, sizden daha fazla sevinen ve mutlu olan birisi olarak aranızdayım" diye konuştu.

Kırcami Derneği Üyesi Mehmet Sevim ve Kırcami Mahallesi Muhtarı Enis Gönen, Kırcami planlamasına emeklerinden dolayı Başkan Menderes Türel'e teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

yukarı çık
0
Paylaşım