Menu
RSS

Büyükşehir’de Memurları Sevindiren Sözleşme

  • Yazan 
Büyükşehir’de Memurları Sevindiren Sözleşme

Büyükşehir Belediyesi ve BEM-BİR-SEN arasında denge tazminatı sözleşmesi, yasal olarak belirlenen en üst limitten imzalandı. İmza törenine katılan çalışanlar büyük sevinç yaşadı. Başkan Türel, “Çalışana tek kuruş borcu olmayan, bütün sosyal haklarının, bütün mesaisinin, bütün alacaklarının ödendiği bir belediyeyiz” dedi

Büyükşehir Belediyesi ve BEM-BİR-SEN arasında denge tazminatı sözleşmesi, yasal olarak belirlenen en üst limitten imzalandı. İmza törenine katılan çalışanlar büyük sevinç yaşadı. Başkan Türel, “Çalışana tek kuruş borcu olmayan, bütün sosyal haklarının, bütün mesaisinin, bütün alacaklarının ödendiği bir belediyeyiz” dedi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasındaki sosyal denge tazminatı sözleşmesi yenilendi. Büyükşehir Belediyesi’nde çok sayıda memurun katılımıyla gerçekleşen törende sözleşmeye Başkan Menderes Türel ve BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay imza koydu.

Başkan Türel, sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, “Sayın Başkanımızla bugün imzaladığımız sosyal denge sözleşmesinin TBMM’de yasalaşması sırasında birlikte mesai yaptık. O ortak mesainin sonucunda bugün Türkiye’de birçok belediyemiz memurlarla toplu sözleşmeleri imzalayabiliyor. Ben de bu mutluluğu bütün arkadaşlarımızla birlikte paylaşmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

ÇALIŞANLAR YOL ARKADAŞLARIMDIR

Sendikalar karşısında kendisini hiçbir zaman işveren konumunda görmediğini ifade eden Türel, şunları söyledi: “Çünkü belediyemizin bütün memurları, işçileri benim mesai arkadaşlarımdır, dostumdur, kardeşlerimdir, yol arkadaşlarımdır. Mesai arkadaşlarımın şartlarının iyileştirilmesi, onların en iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak herkesten önce benim derdimdir. Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanları her türlü teşekkürü hak etmektedirler.

Biz de zaten bu yüzden elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz dönem 5 ilçede 8 bin 500 personelle hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bugün 10 misli büyüyen yüz ölçümünde 8 bin 400 personelle hizmet veriyorsa bu ancak üstün bir gayretle hizmet aşkıyla mümkün olabilir. Hep beraber Antalya’ya hizmet ediyoruz. İleride çocuklarınıza, torunlarınıza bugün yapılan eserleri ve hizmetleri anlatıyor iken, benim de imzam vardı diye övünebilecek bir çalışma Ortamında çalışıyoruz. Antalya için çalışmak ayrı bir gurur kaynağı.”

SÖZLEŞME TAVANDAN YAPILDI

Başkan Menderes Türel, sosyal denge tazminatı sözleşmesinin kanunun belirlediği en üst limit üzerinden imzalandığını, bunun daha yukarısında bir ödeme yapamadıkları için burukluk yaşadığını söyledi. Türel şöyle konuştu: “En yüksek limitlerle tavandan bu ödemeleri yaptığımız için bunu daha fazla arttırma imkanımız bulunmamaktadır. Mecliste görev yaptığım dönemde sosyal denge sözleşmesiyle ilgili bazı belediyelerin uygulamaları söz konusu idi, bazıları da yasal mevduat izin vermediği için bu konuda temkinli davranıyorlardı. Bu yasanın çıkması belediyeciliğin içinden gelmiş bir milletvekili olarak benim bütçe komisyonlarında görev yaptığım süre içinde önceliğim oldu.

Bütçe komisyonunda alt komisyon üyeliği yaptığım tek yasa sosyal denge sözleşmesiyle ilgili çalışmaydı. Çalışan haklarını dilinden düşürmeyen ve sendikacılığı sadece bir takım meseleler de çalışanları sokağa dökmek için kullanan bazı arkadaşlar, karşı çıktı. Mürsel Başkanım savundu ve yasalaşmasını sağladı. Eğer o gün gayretlerimiz olmasaydı bugün siz hala bu sosyal denge projesini imzalayabilir hale gelmeyecektiniz.”

ZAM TAZMİNATA YANSITILACAK

Başkan Menderes Türel şöyle devam etti: “Bu sözleşme ile tazminat miktarlarını belki çok fazla artıramadık ama gelecek yıl devlet memurlarına yapılacak zamla artacak sosyal denge tazminat tutarının şu anki verilen tutarı aşması halinde ki 2017 yılında aşacaktır. Bu fark da hem memur hem personelimize hem tüm sözleşmeli personelimize ödenecektir. Bu konuda da tüm arkadaşlarımızın müsterih olmalarını istirham ediyorum. Hükümetimiz bu yıl nasıl emekli aylıklarında, askeri ücretlerde, muhtar, güvenlik görevlisi çeşitli galeriler için önemli iyileştirmeler yaptıysa gelecek yıl da bu konuda aynı adımları atacaktır.”

ÇALIŞANA TEK KURUŞ BORCUMUZ YOK

Önceki yönetim döneminde belediye bir istihdam deposu olarak görüldüğünü hatırlatan Başkan Türel şunları kaydetti: “Hizmet hep öncelikler içinde yer almamıştı. Personeli belediyeye doldurursunuz, istediği maaşı da kağıt üstünde imzalarsınız. Bir sorun olmaz. Ama iş ödemeye gelince onu ödeyemezseniz bunun gereğini yapamıyorsanız, o zaman ben ne anladım o imzadan o sözleşmeden? Ne anladım o istihdam edilen personelden.

Bu kapının önünde maaşlarını alamadığı için can çekişen taşeron işçilerimizin o günkü tablosu hala yüreğimi sızlatıyor. Ama ne mutlu bize ki Antalya Büyükşehir Belediyesi memuruyla, işçisiyle, taşeronuyla personeline bir tek kuruş borcu olmayan bir kurum haline geldi. Bütün sosyal haklarının ödendiği, bütün mesaisinin ödendiği, bütün alacaklarının ödendiği bir belediye haline geldi. Bu da sizin gayretinizle, sizin emeğinizle oldu. Çünkü bu belediyede bu başarı varsa öncelikle çalışanların başarısıdır.”

EN BÜYÜK DESTEĞİ TÜREL VERDİ

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay da sözleşmenin imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Menderes Türel’in, milletvekilliği döneminde Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak memura toplu sözleşme imkanı getiren 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na en büyük desteği veren kişi olduğunu belirten Turbay, “Bugün Türkiye genelinde bu sözleşmeleri yapabiliyorsak, Sayın Başkanımızın çok büyük katkısı vardır” dedi.

Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR- SEN) arasındaki sosyal denge tazminatı sözleşmesi memurların alkışları arasında imzalandı.

yukarı çık
0
Paylaşım