Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Başkan Türel Referandumda Evet Oyu İstedi

Başkan Türel Referandumda Evet Oyu İstedi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa İlçesi Güzelbağ Mahallesi'nde cumhurbaşkanlığı seçim sistemi hakkında bilgi verdi, evet oyu istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Güzelbağ Mahallesi'ni ziyaret ederek, sorunları dinledi. Projelerini anlatan Türel 16 Nisan Referandum süreci ile ilgili konuştu. Güzelbağ'ın senelerdir bir kamulaştırma sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirten Başkan Türel, "Bir kamulaştırma için birçok iş ve işlem yürütüldü hala da devam ediyor.

Kamulaştırma bedelleri devlet tarafından ödendi. Aşağı yukarı bunun önemli bir bölümü de halkımız tarafından değerlendirildi, alındı, teslim edildi. Tabi tahliyeler her zaman sıkıntılı bir husus. Sürekli bu tahliyeleri erteliyoruz" dedi.

Kırcami'de Tapular Çıkıyor

Mahalle sakinlerine Kırcami imarı ile ilgili gelinen son nokta hakkında da bilgi veren Başkan Türel, "Kırcami 30-40 senelik bir sorundu. Şimdi hamdolsun sona gelindi. Bu günlerde tapular çıkıyor tesciller yapılıyor. Tabi bu imar meselesini hep etap etap düzenlememiz lazım.

Hepsine birden girince o zaman hiçbiri olmuyor. Daha önce Güzelbağ'ı çözümleyecek bir çalışma yapacağımızı söylemiştim. Şimdi bu çalışma bir taraftan yürüyor. İnşallah nasıl Kırcami'yi çözdüysek, nasıl Konyaaltı'nda Çakırları çözüyorsak burayı da çözeceğiz" dedi.

"Güzelbağ Kaderine Terk Edilemez"

Güzelbağ'da da aynı şekilde çalışma yapacaklarını anlatan Başkan Türel, "Çünkü artık buraları kaderine terk edemeyiz.

Bunların hepsi ile ilgili çalışmaları etap etap başlattık ve tamamlayacağız. Ama tabi bütün bunların hepsi ne zorluklarla yapılıyor bir bilseniz. Derdimiz daha hızlı koşmak. Ama çok vakit kaybediyoruz. Devletin hantal yapısı bu sorunların çözümünü maalesef ciddi bir şekilde geciktiriyor" diye konuştu.

"Tek Adam Millet"

Cumhurbaşkanlığı seçim sistemi hakkında da bilgiler veren Menderes Türel, 'tek adamlık' eleştirilerine de yanıt verdi. Türel, "Bakın bu sistemde tek adam var doğru. Ama tek adam millet. Burada hakimiyet kayıtsız şartsız milletin.

Millet seçer millet gönderir. Millet bir daha seçer veya seçmez. Bu sistemde tek adam sistemi deniliyorsa evet tek adam sistemi var ama tek adam milletin ta kendisi" dedi.

"Her Suçtan Yargılanacak"

Cumhurbaşkanlığı sistemine diktatörlük denilmesine tepki gösteren Başkan Türel, "Ya dünyanın neresinde diktatörü halk seçiyor. Biz de cumhurbaşkanını halk seçiyor. Diktatör eli silahlı, zorbadır, gelir oturur silah zoruyla devletin başına, halka zulüm eder.

Ölünceye kadarda oradadır. Düşerse başına gelecekleri bildiği için kalacağım diye uğraşır. Ya daha eli kanlı bir diktatör indirir onu oradan, ya da Saddam gibi, Kaddafi gibi lağım çukurunda Allah'ın huzuruna hesap vermeye giderler.

Diktatörlerin sonu böyle olur. Şimdi biz de halk seçiyor Cumhurbaşkanı'nı. Bu nasıl diktatörlük? Hangi diktatör beni 2 defa seçin daha fazla seçmeyin der. Yeni sistemde cumhurbaşkanı her suçtan yargılanacak" diye konuştu.

Başkan Türel, 16 Nisan'da yapılacak referandumda evet oyu istedi. Konuşmanın ardından mahalle sakini kadınlar Başkan Türel'e 'pişi' ikram etti

yukarı çık
0
Paylaşım