Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Başkan Türel: Arabayı 2020 Model Yapmamız Lazım

Başkan Türel: Arabayı 2020 Model Yapmamız Lazım

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Ülkeyi 1980 model bir arabayla götürebildiğimiz kadar götürüyoruz ama modelini 2020 yapmamız lazım. Bunun için sandık başına gideceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Elmalı'da Özdemir, Gölova, Küçüksöğle, Büyüksöğle, Eski Hisar mahalleleri ile sanayi esnafını ziyaret ederek, Elmalı'ya yapılan hizmetleri ve 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına neden ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Büyükşehir Yasası ile Antalya'nın bir ucundan diğer ucuna hizmet verebilme imkanı bulduklarını belirten Başkan Türel, "Milletvekilliğim döneminde bu kanunu meclis kürsüsünde anlatmaya çalışırken beni kürsüden sille tokat indirmeye çalıştılar.

Gayretlerimizle yasayı yürürlüğe soktuk. Bu hayırcılar o zaman da her şeye hayır diyordu. Şimdi de aynısını diyorlar" dedi.

İl Özel İdaresi'nin Antalya'nın 539 köyüne 10 milyon lira yatırım yapabilirken kendilerinin sadece köylerin yollarına 150 milyon lira harcadığını belirten Türel, "15 misli. Elmalı'ya ve Manavgat'a asfalt plenti kurduk. Hizmeti ayağa götürüyoruz" dedi.

Her Hizmete Karşı Çıkıyorlar

Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin üzerindeki yükleri bir atalım, ayağımızdaki bağları bir çözelim hafif bir şekilde daha hızlı koşalım diye geçmişte yaşadığımız bütün sıkıntıları mazide bırakalım diye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini halkımıza soruyoruz.

O gün hayır diyenler bugün de hayır diyor. Antalya'daki kavşaklara hayır dediler, üçüncü köprüye, üçüncü havalimanına hayır dediler, denizin altından tünel yapıyoruz hayır diyorlar, Bereket versin nikâh masasında evet demeyi başarmışlar yoksa evde kalırlardı. Onu nasıl başarmışlarsa. Çok da yalan üretemiyorlar."

Diktatör Bebekleri Katleden Esad'ın Ta Kendisidir

Tek adamlık, diktatörlük yalanlarıyla halkın korkutulmak istendiğini belirten Türel, “Diktatör zorbadır. Diktatör, kimyasal silahlarla o küçücük bebekleri katleden Esad'ın ta kendisidir.

Silah zoruyla gelir devletin başına oturur ve ölene kadar orda kalmak ister düşerse başına gelecekleri bilir. Ama biz de Cumhurbaşkanını halk seçiyor hem de yüzde 50'nin üstünde oyla. Dünyada hangi diktatörü halk seçiyor, size soruyorum" diye konuştu.

Modeli Değiştirelim

"Her hayır diyen kişiye terörist diyemeyiz" şeklinde konuşmasını sürdüren Menderes Türel, “Ama hayır demek isteyen vatandaşlarımızın teröristlerin hayır çıktığında sevineceğini çok iyi anlaması lazım. Bizim hedeflerimiz büyük. 2023'te dünyanın 10'nuncu, Avrupa'nın da üçüncü büyük ülkesi olacağız.

Hükümetin sistemini değiştirerek daha güçlü kalkınacağız. 1980 model arabadan, 2020 model bir arabaya terfi edeceğiz. Hikaye bu. 1980 model bir arabayla götürdüğümüz kadar götürüyoruz ama modelini 2020 yapmamız lazım onun sandık başına gideceğiz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım