Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya’da 50 Yıllık Hasret Bitiyor

Antalya’da 50 Yıllık Hasret Bitiyor

Antalya’da Gazipaşa'nın Ilıca, Yeniköy, Kızılgüney ve Karalar mahallelerinin 50 yıllık içme suyu sorununu çözecek Karasu İçme Suyu Projesi'nin temeli Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından atıldı.

Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından gerçekleştirilecek Gazipaşa Karasu İçme Suyu Projesi'nin temeli törenle atıldı.

Gazipaşa'nın Karasu mahallesinde gerçekleştirilen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, belediye bürokratları, muhtarlar, Antalya'dan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Türel, tören alanında Gazipaşalıların sevgi gösterileriyle karşılandı.

Başkan Menderes Türel törende yaptığı konuşmada, Karasu içme Suyu Projesi'yle Ilıca, Yeniköy, Kızılgüney ve Karalar'ın 50 senelik su sorununu çözeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Kaş, yaylasından Göksu nehrine akan Karasu'yu 44 kilometre isale hattıyla bu bölgeye getiriyoruz. 4 mahallemizin içme suyunu karşılıyoruz. Böylelikle Karasu'nun ve 4 mahallenin içme suyu sorunu bitecek. Antalya'da birçok mahallemizin, ilçemizin içme suyu sorununu çözmek nasip oldu.

Akseki'de 35 senedir içme suyu sorunu konuşulurdu seçimlerden önce 6 ayda çözeceğiz dedik ve 5.5 ayda çözdük. Akseki'den sonra bir mahallesi var adı Susuz Şahap. Orada su olmadığı için adını Susuz Şahap koymuşlar. Susuz Şahap'a da su götürdük.

Geçtiğimiz günlerde muhtar geldi teşekkür plaketi getirdi. Muhtara dedim ki, 'Su geldi artık ismini değiştirelim. Bir isim bulalım, kararı mahalleliler versin, artık Susuz Şahap'ın susuz kısmı tarihte kalsın. Bugün de Karasu'dayız.

İnşallah su geldiğinde bu Karasu'nun adını da değiştirelim. Senelerdir susuzluğu ismine nakşetmiş Karasu'nun da inşallah artık su sorununu çözmüş olacağız."

Nereden Nereye Geldik

Projenin yatırım maliyetinin 14 milyon lira olduğunu kaydeden Türel, “Buradaki vatandaşlarımızın abdest bile alacak suyu bulamadığı ortamları çok iyi biliyorum. 2014 seçimlerinden önce kırsalda İl Özel İdaresi'nin hizmet ettiği 539 köyümüz vardı.

Toplamda yapılan yatırım miktarı, içme suyu, yol, asfalt hepsi dahil Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 10 milyon TL idi. Şimdi Allaha şükür, sadece Karasu İçmesuyu Projesi'nde, tek bir projede 14 milyon bir kaynak harcayabilir hale geldik" diye konuştu.

Hizmetlere 'Hayır' Dediler

Artık bütün Antalya'nın Gazipaşa'dan Kaş'a temel sorunlarının çözülebilir hale getirdiklerini ifade eden Başkan Türel, şunları aktardı:

“Bu hizmetleri yapmak için Büyükşehir Kanunu'nu çıkartalım dediğimizde, o dönemki Antalya Büyükşehir'e aday olan arkadaş 'Antalya'dan Gazipaşa'da hizmet mi gider' demişti. Biz de demiştik ki, bal gibi gider, çalışırsan en güzeli gider.

Biz bu hizmetleri yaparız dediğimizde, hayır diyorlardı Her şey Evet'le başlar. Bunu her yerde söylüyoruz. Hayır'la bir yere varamazsınız. Antalya'dan Gazipaşa'da hizmet gitmezdi hani. Ne oldu?. Biz Evet gider dedik. Hizmet geliyor muymuş?"

Dersine İyi Çalışan Çocuk

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik de konuşmasında Gazipaşa'nın 50 yıllık sorununun çözümü için toplandıklarını belirterek, “50 yıllık su hayali bugün gerçek oluyor. Biz göreve geldiğimizde insanlar hizmetsizlikten yakınıyordu.

Şimdi ise daha fazla hizmet almak için yarışıyor. Bu çok güzel bir şey. Benim hep kendime verdiğim bir örnek var. Dersini iyi çalışan çocuk hiçbir zaman zayıf almaz. Biz dersimize iyi çalışıyoruz. Gönül istiyor ki elimizde sihirli değnek olsun bütün hizmetleri bir günde bitirelim.

Göreve geldiğimiz günlerden bugünlere Gazipaşa'da çok büyük bir değişim oldu. Bunu Gazipaşa'nın girişinden çıkışına kadar çok rahat görebiliyoruz. Bunun içinde çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Karalar Köyü Muhtarı Hasan Yüksel de köyünün birçok sorunları olduğunu, özellikle taş ocağında yayılan toz bulutunun insanların sağlığını bozduğunu dillendirdi, ocağın kapatılması ya da önlem alınması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den destek istedi. Başkan Türel de konuyu ilgili bakanlığa aktardıklarını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da çabalarıyla soruna çözüm bulunacağı müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından, Gazipaşa Karasu İçme Suyu Projesi'nin temeli törenle atıldı. Tören sonunda Başkan Türel ve ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay'a plaket verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım